Friday , 26 April 2024

Εργαζόμενοι ΑΧΕΠΑ : “Δεν είμαστε ήρωες, είμαστε εργαζόμενοι και θέλουμε τα αυτονόητα”

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Μέτρα προφύλαξης από την εξάπλωση του COVID – 19 για όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους και όχι μόνο για εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ζητά από το Υπουργείο Υγείας το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου αναφορά για τον κορωνοϊό ΑΧΕΠΑ.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Χαράλαμπος Κοροξενός τονίζει ότι “στο ΑΧΕΠΑ έχουμε ελλείψεις σε χειρουργικές μάσκες, FFP3 και στολές. Οικονομία στα υλικά σημαίνει οικονομία στη ζωή μας και στις ανάγκες μας. Είναι γνωστό ότι το 10% των κρουσμάτων είναι υγειονομικοί. Το Υπουργείο Υγείας πότε θα πάρει μέτρα για την προφύλαξή μας; Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν είμαστε ήρωες, είμαστε εργαζόμενοι και θέλουμε τα αυτονόητα.Σήμερα, μετά από παρέμβαση του Σωματείου στην διοίκηση, δόθηκαν σε συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες οι ειδικές άδειες. Πρέπει όμως να συμπεριληφθούν και άλλες ομάδες, όπως υγειονομικοί με αυτoάνοσα νοσήματα και συνάδελφοι που είναι υπό αγωγή και ανοσοκατασταλμένοι”.

Όπως είπε ο κ. Κοροξενός οι εργαζόμενοι συνεχίζουν δυνατά κάνοντας πάντα αυτό που πρέπει αλλά απαιτούν και από το κράτος να τους δώσει τα κατάλληλα όπλα και εφόδια για να επιτελέσουν το καθήκον τους εν μέσω πανδημίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *