Wednesday , 17 April 2024

Εργαζόμενοι στην εστίαση προς κυβέρνηση: «Απαγορεύεστε τις απολύσεις για όσο διάστημα ισχύουν τα μέτρα»

Του  Γ. Κατσιάνη

Την ένταξη των εργαζομένων της εστίασης στο πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και την απαγόρευση των απολύσεων για το διάστημα που θα ισχύσουν τα μέτρα, ζητά από την κυβέρνηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Με ανακοίνωση της, η ΠΟΕΕΤ τονίζει ότι «το κλείσιμο ουσιαστικά των νυκτερινών κέντρων διασκέδασης αφήνουν χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς εισόδημα αυτές τις ημέρες» και σημειώνει ότι «το μέτρο αναστολής σύμβασης και αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι μονόδρομος για να μπορούν οι εργαζόμενοι να έχουν μια στήριξη».

Μάλιστα, η Ομοσπονδία εξαπολύει βολές κατά της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «για άλλη μια φορά βρίσκει το εύκολο θύμα και κάνει πάλι το ίδιο λάθος, κλείνοντας την οργανωμένη εστίαση ανοίγοντας τα παράνομα πάρτι και τις συνευρέσεις χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο».

«Σχεδόν 330.000 εργαζόμενοι για άλλη μια φορά αγωνιούν για το μέλλον τους, μιας και η συρρίκνωση του ωραρίου εργασίας των καταστημάτων και η ζημία που θα προκληθεί από αυτήν θα μετακυλήσει στους εργαζόμενους με χαμένες θέσεις εργασίας», υπογραμμίζει η ΠΟΕΕΤ ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης κινητοποιήσεων, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα κλάδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *