Thursday , 25 April 2024

Εργασία με μισθό «πείνας» προσφέρουν ξενοδόχοι

Του Γ. Κατσιάνη

«Ζητείται καμαριέρα με προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση για εργασία σε ξενοδοχειακό συγκρότημα σε περιοχή του Πηλίου. Συνθήκες εργασίας εξάωρη απασχόληση, εξάωρη ασφαλιστική κάλυψη, μισθός 600 ευρώ».

Είναι μία από τις πολλές αγγελίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο, στο πλαίσιο της αναζήτησης προσωπικού ενόψει της επανεκκίνησης του τουρισμού στις 15 Μαΐου  και της επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων.

Ωστόσο, η προσφορά εργασίας με αποδοχές “πείνας” προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), η οποία ζητά να κηρυχθεί υποχρεωτική η κλαδική σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν στις 26 Ιανουαρίου 2021 η ΠΟΕΕΤ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

«Δυστυχώς τα πρώτα διαλυτικά φαινόμενα, όσο αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας στο κλάδο μας έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Έχουμε στην κατοχή μας στοιχεία επιχειρήσεων που ζητούν από το προσωπικό να εργαστεί φέτος με 650 ευρώ μεικτά(!)», τονίζει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΕΤ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την κλαδική σύμβαση εργασίας, οι μηνιαίες μεικτές αποδοχές των ξενοδοχοϋπαλλήλων κυμαίνονται από 792-863,83 ευρώ.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *