Thursday , 28 March 2024

ΕΡΓΟΣΕ: Έργο 1,5 εκατ.ευρώ στην Πιερία – Σιδηροδρομική Στάση αποκτά ο Νέος Παντελεήμονας

Τη διακήρυξη της. ανοιχτής διαδικασίας για τη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή Σιδηροδρομικής Στάσης στο Νέο Παντελεήμονα Πιερίας (Α.Δ. 752)» δημοσιοποίησε η ΕΡΓΟΣΕ, με ημερομηνία υποβολής προσφορών από τους ενδιαφερομένους την 26η Ιουνίου.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1.465.000 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.) που χρηματοδοτείται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα από το Ταμείο Συνοχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020».

Η διαδικασία υποβολής προσφορών και επιλογής του αναδόχου υλοποιείται μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσιών Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.). Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής πύλης www.prometheus.gov.gr του Ε.ΣΗ.ΔΗ.Σ. έως τις 26/06/2020 και ώρα Ελλάδος 11:00 π.μ., ενώ η ηλεκτρονική αποσφράγισή τους θα πραγματοποιηθεί στις 2/7/2020 και ώρα Ελλάδος 11:00 π.μ.

Η επιλογή του  αναδόχου για την κατασκευή του  έργου θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την «ανοικτή διαδικασία» του άρθρου 264 του ν. 4412/2016 και υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το νόμο αυτό.

Σε ό,τι αφορά το φυσικό αντικείμενο του έργου, αυτό περιλαμβάνει την κατασκευή:

•             δύο αποβαθρών εκατέρωθεν των υφισταμένων σιδηροδρομικών γραμμών υψηλών ταχυτήτων (ΣΓΥΤ), μήκους 150 μέτρων και πλάτους 4 μέτρων η κάθε μία,

•             ενός κλιμακοστασίου με ανελκυστήρα,

•             πασαλοτοίχου αντιστήριξης γαιών μήκους 30 μέτρων στην άνω πλευρά της ΣΓΥΤ αποβράθρας, καθώς και

•             δύο μεταλλικών στεγάστρων επί των αποβαθρών, μήκους 35 μέτρων το καθένα.

Επιπλέον, στις εργασίες περιλαμβάνεται η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου παρά τις παράπλευρες οδούς στον χώρο της  Σιδηροδρομικής Στάσης, η διαχείριση και απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων, ο ηλεκτροφωτισμός αποβαθρών και περιβάλλοντος χώρου, η ηλεκτρική προστασία παρακείμενων των σιδηροδρομικών γραμμών μεταλλικών κατασκευών λόγω ηλεκτροκίνησης, καθώς και τα προσωρινά και μόνιμα μέτρα ασφαλείας εργαζομένων και κοινού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *