Friday , 29 March 2024

Ερευνα: Τα ελληνοτουρκικά ανησυχούν τους Ελληνες περισσότερο από την οικονομική κρίση

Την ανησυχία της κοινής γνώμης για τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις αποτυπώνει η δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης στο προσκήνιο του προβληματισμού των Ελλήνων περνάνε τα ελληνοτουρκικά, έναντι της οικονομικής κρίσης παλαιότερα, καθώς έξι στους 10 Έλληνες ανησυχούν ιδιαίτερα από την επιθετική στάση της Άγκυρας.

Περίπου πέντε στους 10 Έλληνες συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική στα ελληνοτουρκικά, στη δημόσια ασφάλεια και την οικονομία. Μάλιστα, συνολικά το 20% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις για την ασφάλεια είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Αντίθετα, η κοινή γνώμη εμφανίζεται επιφυλακτική για το προσφυγικό/ μεταναστευτικό, με τρεις στους 10 Έλληνες να επιδοκιμάζουν την κυβερνητική πολιτική.

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου η «ψαλίδα» της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά σε διψήφιο επίπεδο (13%), ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται εκ νέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη διαφορά να ανέρχεται στο 18%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *