Thursday , 18 April 2024

Ερντογάν-Τατάρ: Αποστρατικοποίηση του 3,5% της Αμμοχώστου – “Εχθρός των Τουρκοκύπριων ο Κυριάκος Μητσοτάκης”

Αποστρατιωτικοποίηση μικρού τμήματος της πόλης της Αμμοχώστου – μόλις 3,5% – ανακοίνωσαν ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ κατά τις ομιλίες τους για τους «εορτασμούς» της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Τατάρ, με την τροποποίηση του καθεστώτος αυτού του τμήματος της πόλης, ανοίγει ο δρόμος για την ενεργή εμπλοκή της «Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας» στο όλο εγχείρημα, ενώ ο Ερντογάν κάλεσε τους Ελληνοκυπρίους να κάνουν αιτήσεις στην εν λόγω Επιτροπή που έχει συστήσει το ψευδοκράτος για να πάρουν πίσω τις περιουσίες τους, υπό τον όρο ότι θα αναγνωρίσουν την Τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Ο Τούρκος πρόεδρος έσπευσε επίσης να εκπέμψει το μήνυμα ότι η τουρκική πλευρά δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει στο Κυπριακό και να παραιτηθεί από το ξεχωριστό «κράτος» στην Κύπρο, κάμοντας λόγο για δυο κυρίαρχα κράτη στην Κύπρο και για “εχθρούς των Τουρκοκυπρίων”, στους οποίους συμπεριέλαβε και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προσθέτοντας μάλιστα: “Όλοι αυτοί θα μιλήσουν σήμερα για την Κύπρο. Θα τους ακούσουμε, είπε αλλά δεν μας νοιάζει τι θα πουν”.

“Πυρά” εξαπέλυσε ο Ερντογάν και κατά της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, τονίζοντας πως “εμείς δεν θα πάρουμε τις συμβουλές τους… Θα κάνουμε αυτό που πρέπει, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό για δυο κράτη στην Κύπρο και πως “”η πολιτική των Ευρωπαίων και των Αμερικάνων στηρίζεται πάνω στο ψέμα”, ενώ κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι υποσχεθήκαν βοήθεια στους Τουρκοκύπριους και δεν το έκαναν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *