Tuesday , 19 March 2024

ΕΣΘ: Νέο αίτημα για άνοιγμα της αγοράς στη Θεσσαλονίκη με “click in shop”-Π.Φιλιππίδης:”Πραγματική οικονομία χωρίς εμπόριο δεν υπάρχει”.

Στο πάγιο αίτημά του για πραγματικό άνοιγμα της αγοράς με τη μέθοδο του “click in shop”, χωρίς εμπόδια και διατυπώσεις, απλά με μια ενημέρωση «μετακίνηση για ψώνια στην αγορά», επιμένει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με νέα επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, τονίζοντας ότι τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου μετά από τόσους μήνες “χειμερίας νάρκης” της αγοράς πλέον δεν είναι αντιμετωπίσιμα:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Δεν θα ήθελα να επαναλάβω χιλιοειπωμένες και αποδεδειγμένες πλέον αναλύσεις για την μη συμμετοχή του λιανεμπορίου στην αύξηση του ιικού φορτίου στην Θεσσαλονίκη, διότι είναι πεπεισμένος και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας περί αυτού.

Θα ήθελα όμως να σας ενημερώσω για την δίκαια αγανάκτηση του επιχειρηματικού κόσμου (και όχι μόνο) της Θεσσαλονίκης για τις αποφάσεις που παίρνονται για την σωτηρία μας, τις οποίες δυστυχώς επί 5 συνεχόμενους μήνες τώρα, δεν μπορούμε να καταλάβουμε.

Παρ’ότι έχουμε Άνοιξη, το εμπόριο της πόλης δυστυχώς βρίσκεται σε χειμερία νάρκη και δεν γνωρίζουμε αν είναι σε θέση να ξυπνήσει και πότε, στο σύνολό του. Τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου καθημερινά μεγεθύνονται, με αποτέλεσμα να μην είναι αντιμετωπίσιμα.

Σας ζητούμε λοιπόν το άμεσο άνοιγμα της αγοράς με click in shop, χωρίς εμπόδια και διατυπώσεις, απλά με μια ενημέρωση «μετακίνηση για ψώνια στην αγορά».

Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν όλοι (λοιμοξιολόγοι) ότι το να σωθεί ο πληθυσμός από την πανδημία (αν σωθεί με αυτές τις μεθόδους) αλλά να πεθάνει από άλλες αιτίες (εγκεφαλικό/καρδιακό/κατάθλιψη/αυτοκτονίες κ.λ.π.), το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

Ο θάνατος είναι ένας και για όλα αυτά, όταν έρθει η ώρα θα αναζητηθούν ευθύνες.

Πραγματική οικονομία χωρίς εμπόριο δεν υπάρχει. Καλό είναι να γίνει αντιληπτό από όλους.

Με εκτίμηση

Παντελής Φιλιππίδης

Πρόεδρος

Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *