Thursday , 28 March 2024

ΕΣΘ: Ούτε μία ημέρα ανατροπής του χρόνου παράδοσης του Σταθμού Βενιζέλου του Μετρό – Σύσκεψη στις 26 Αυγούστου

Επανέρχεται στο θέμα των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό με νέα ανακοίνωσή του σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και καλεί την Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι η αγορά της πόλης δεν αντέχει ούτε μια ημέρα ανατροπής του προγραμματισμένου χρόνου παράδοσης του εν λόγω σταθμού. Περαιτέρω, γνωστοποιεί ότι θα διοργανώσει ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων πλευρών για το θέμα τη Δευτέρα 26 Αυγούστου.

Αναλυτικότερα, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια του δελτίου τύπου της Παρασκευής αναφορικά με την εξέλιξη των έργων του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη και τα όσα ακούγονται περί αναμόχλευσης του θέματος για μεταφορά των αρχαιοτήτων από τον σταθμό της Βενιζέλου και άρα αλλαγή του συμφωνηθέντος σχεδίου έργου και του χρονοδιαγράμματος αυτού στην υπό συζήτηση περιοχή, καλεί την Κυβέρνηση όπως συνειδητοποιήσει το γεγονός ότι η αγορά της πόλης δεν αντέχει ούτε μια ημέρα ανατροπής του προγραμματισμένου χρόνου παράδοσης του εν λόγω σταθμού.

“Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση – τονίζεται στην ανακοίνωση – να επιλέξει τη συντομότερη και οικονομικότερη λύση για την αποπεράτωση του έργου, το  οποίο ζητά όλη η πόλη εδώ και χρόνια.  Η αγορά της Θεσσαλονίκης κάνοντας τεράστιες θυσίες από το 2006, οι οποίες απέκτησαν άλλη διάσταση και ένταση με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια, ζητά την εμπρόθεσμη παράδοση του έργου με ολοκληρωμένο και τον σταθμό της Βενιζέλου. Οι αντοχές του εμπορικού κόσμου έχουν εξαντληθεί. Οι επιχειρήσεις μας που κινδυνεύουν από λουκέτο, είναι η ζωή μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για ευρεία σύσκεψη με θέμα τη ροή των έργων του ΜΕΤΡΟ, παρουσία εκπροσώπων των αρμοδίων Υπουργείων (Μεταφορών, Πολιτισμού, Εσωτερικών – Μακεδονίας & Θράκης), του Δήμου, της Περιφέρειας και βεβαίως της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, η οποία θα κληθεί να μας ενημερώσει για την εξέλιξη των έργων στον υπό συζήτηση σταθμό. Η σύσκεψη θα διεξαχθεί την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 και ώρα 17:00 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Πλ. Μοριχόβου 1, Λαδάδικα)”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *