Tuesday , 19 March 2024

ΕΣΠΑ: Επιχορήγηση έως 5.000 ευρώ για αναβάθμιση e-shop

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ενισχύσεων για αναβάθμιση e-shop.

Πρόκειται για την προκήρυξη της δράσης του ΕΣΠΑ «e-λιανικό» που έχει στόχο την επιχορήγηση επιχειρήσεων για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop).

Στόχος της δράσης είναι να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης, αλλά και να βελτιωθεί ο ρυθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι της δράσης

Το πρόγραμμα θα προβλέπει την επιχορήγηση έως 5.000 ευρώ για μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, έχουν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και έπειτα.

  • Οι επιχειρήσεις θα διακρίνονται σε υφιστάμενες, οι οποίες έχουν συσταθεί έως και την 30/09/2019 και νεοσύστατες, οι οποίες έχουν συσταθεί από 01/10/2019 και μετά, μέχρι τις 07/11/2020.
  • Ως έναρξη επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 18η Μαρτίου 2020, η διάρκεια υποβολής αιτήσεων θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 30 ημέρες από την ημέρα που θα ανοίξει η διαδικασία κατάθεσης.
Τι θα περιλαμβάνουν οι χρηματοδοτήσεις

Οι χρηματοδοτήσεις θα περιλαμβάνουν: διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών – λογισμικού απαιτούμενου για τη δημιουργία / αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τα συνοδευτικά στοιχεία του (πληκτρολόγια, οθόνη κ.λπ.) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα.

Επιτρέπεται και η απόκτηση με τη μορφή του Infrastructure as a Service (IAAS).

Επίσης ηλεκτρονικοί υπολογιστές, άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με τη δημιουργία / αναβάθμιση και τη λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ. εξοπλισμός δικτύου, bar code readers, εκτυπωτές κ.λπ.), υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης / αναβάθμισης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop συμπεριλαμβανομένων των λογισμικών παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών και υπηρεσιών φιλοξενίας (hosting, collocation κ.λπ.) και ανάπτυξη ή /και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι ύψους 80 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *