Thursday , 25 April 2024

ΕΤΑΔ: Θα γίνει διάλογος με την τοπική κοινωνία για το πώς θα αξιοποιηθεί το “Παλατάκι”

Συζήτηση με την τοπική κοινωνία προκειμένου να επιλεγεί η βέλτιστη λύση για τη μορφή αξιοποίησης του Κυβερνείου (“Παλατάκι”) στην Καλαμαριά προανήγγειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Στέφανος Βλαστός, μιλώντας σήμερα στο διαδικτυακό 4ο Συνέδριο Prodexpo North για την ακίνητη περιουσία στη Βόρεια Ελλάδα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, δηλώνοντας πως δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για τον τρόπο αξιοποίησής του.

«Στόχος της ΕΤΑΔ για όλα τα υπό αξιοποίηση ακίνητα είναι να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για την οικονομία αλλά και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Θέλουμε να αναπτύξουμε σωστά το Κυβερνείο που επί σειρά ετών υπολειτουργεί. Θα το αναδείξουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο ακούγοντας και την τοπική κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι – όπως μετέδωσε νωρίτερα το Thesseconomy.gr – ο Δήμος Καλαμαριάς αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τα σχέδια της ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου) για παραχώρηση του Κυβερνείου σε ιδιώτη και με ανάρτησή του στο facebook ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, επισημαίνει ότι “Το “παλατάκι” είναι για την Καλαμαριά ό,τι είναι για την Θεσσαλονίκη ο Λευκός Πύργος, ένα τοπόσημο που πρέπει να γίνει φάρος πολιτισμού!”,.

Επίσης, με ανάρτησή του στο facebook ο πρώην αντιδήμαρχος, Δημσοθένης Σαρηγιάννης, επισημαίνει ότι “ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Ο Διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), μας αιφνιδίασε με τις δηλώσεις του σε εφημερίδα της πόλης μας, ότι «με δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη (το Παλατάκι) για μακροχρόνια αξιοποίηση» χωρίς να αναφέρει ποια θα είναι η χρήση του κτιρίου. Η διαδικασία αυτή παραπέμπει σε αναζήτηση επενδυτή για εμπορικές δραστηριότητες Όμως το εμβληματικό αυτό νεοκλασικό κτίριο είναι μνημείο υπερτοπικής σημασίας. Πρέπει να αποτελέσει τοπόσημο πολιτισμού πάνω στο ανατολικό άκρο του ημικυκλίου του εσωτερικού λιμένα της Θεσσαλονίκης…”

Όσον αφορά στα υπόλοιπα ακίνητα της ΕΤΑΔ στη Βόρεια Ελλάδα, ο κ.Βλαστός ανέφερε ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης για τα Ξενία, κάμπινγκ και ακτές και αιγιαλούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *