Saturday , 27 April 2024

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Θεσσαλονικείς – Ποιοι είναι οι προορισμοί που επιλέγουν

Προ των πυλών το τριήμερο της 25ης Μαρτίου και οι Θεσσαλονικείς ετοιμάζουν τις αποσκευές τους για τη δεύτερη… απόδραση του μήνα εκτός των τειχών. «Γενικά η πλειοψηφία των εκδρομέων κινείται οδικά, κοντινά και οικονομικά», επισημαίνει στο thesseconomy.gr ο ταξιδιωτικός πράκτορας Στέφανος Χατζημανώλης ενόψει του τριημέρου της 25ης Μαρτίου. Και προσθέτει «η συντριπτική πλειοψηφία, περίπου το 70% των ανθρώπων που θα ταξιδέψει στη μεγάλη πλειοψηφία δαπανά –οργανωμένα- γύρω στα 250-270 ευρώ».

Η δεύτερη… απόδραση του Μαρτίου
Όπως αναφέρει ο κ. Χατζημανώλης οι εκδρομείς επιλέγουν οδικές εκδρομές που είναι και πιο οικονομικές. Διευκρινίζει ότι το τριήμερο -τετραήμερο που αφορά την 25η Μαρτίου «συνεχίζεται η τάση για την ανάπτυξη πολλών οδικών εκδρομών προς τη Βαλκανική, δηλαδή Βουλγαρία, Βελιγράδι, Σερβία, Ρουμανία και πάρα πολλοί εκδρομείς επιλέγουν την Κωνσταντινούπολη η οποία έχει τεράστια κινητικότητα και πέριξ της Κωνσταντινούπολης, δηλαδή τις Μικρασιατικές ακτές. Υπάρχει επίσης η δυναμική των αεροπορικών εταιρειών low cost οι οποίες… στέλνουν κόσμο σε αεροδρόμια όπως η Μάλτα». Σύμφωνα με πληροφορίες σε ταξιδιωτικά πρακτορεία της Θεσσαλονίκης ένα πακέτο τεσσάρων ημερών οδικώς για Βελιγράδι – Νόβισαντ κοστίζει από 185 ευρώ το άτομο, για Κωνσταντινούπολη από 149 ευρώ και για Σόφια – Φιλιππούπολη από 205 ευρώ το άτομο.

Εσωτερικές και όχι μόνον αποδράσεις
«Πολλοί είναι οι προορισμοί στην Ελλάδα από τον Βορρά μέχρι το Νότο όπου υπάρχει κινητικότητα και σε εσωτερικές εκδρομές, μονοήμερες ή διήμερες. Τα πολύ κοντινά ταξίδια είναι μονοήμερα και τα πιο μακρινά όπως Εύβοια, Αθήνα, Πάτρα ή νησιά είναι διήμερα ή τριήμερα. Αυτή είναι η κίνηση των εκδρομέων της Βόρειας Ελλάδας». Όπως επισημαίνει ο κ. Χατζημανώλης «υπάρχει πάντα κι ένα ποσοστό ανθρώπων που κατευθύνεται σε πιο μακρινούς προορισμούς, εξωτικούς και άλλους. Πάντως η μεγάλη μάζα πάνω από το 95% κινείται στους προαναφερόμενους χώρους», αναφέρει με νόημα. Όσον αφορά τις τιμές διευκρίνισε πως «οι τιμές- μετά από πάρα πολλή προσπάθεια να κρατηθούν σε χαμηλά επίπεδα -έχουν αυξηθεί λίγο. Προσπαθήσαμε χρησιμοποιώντας την εμπειρία και τη γνώση να απορροφήσουμε ένα κομμάτι των αυξήσεων. Γιατί οι αυξήσεις είναι έντονες κι αφορούν και την ενέργεια και τις πρώτες ύλες αλλά και γενικά την καινούρια φορολογία που δεν είναι πολλή φιλική προς τον Έλληνα καταναλωτή. Γι’ αυτό και η πλειοψηφία των εκδρομέων κινείται οδικά, κοντινά και οικονομικά».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *