Thursday , 25 April 2024

Ετσι θα λειτουργεί το Δημόσιο μέχρι τη λήξη του lockdown

Mε τρία ωράρια εργασίας θα λειτουργήσουν το Δημόσιο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και μέχρι και τη λήξη του lockdown, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος εξειδικεύοντας τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού. 

Οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να λειτουργούν κανονικά και να εξυπηρετούν τους πολίτες, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών. 

Τα ωράρια που θα ισχύσουν για την αποφυγή συνωστισμού έχουν ως εξής:

  • Το πρώτο θα είναι 7 το πρωί με 3 το μεσημέρι,
  • το δεύτερο 8 το πρωί με 4 το μεσημέρι 
  • και το τρίτο 9 το πρωί με 5 το απόγευμα. 

Σύμφωνα όμως με τον κ. Θεοδωρικάκο θα υπάρχει και η δυνατότητα κάποιος υπάλληλος να εργάζεται σε διαφορετικό ωράριο ανεξάρτητα από το πάγιο ωράριο της κάθε υπηρεσίας, διευκρινίζοντας παράλληλα πως θα παρέχονται διευκολύνσεις στους δημόσιους υπαλλήλους, όπως τηλεργασία κατά τουλάχιστον 50% των υπαλλήλων, μειωμένο ωράριο και ειδικές άδειες.

Κάθε δημόσια υπηρεσία θα λειτουργεί με το αναγκαίο προσωπικό και όσοι θα έχουν φυσική παρουσία θα τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου ο καθένας, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση μάσκας.

Για τους γονείς με παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο, επανέρχονται τα μέτρα της πρώτης καραντίνας όπως είναι το μειωμένο ωράριο, ή η εξ αποστάσεως εργασία, ή η εργασία σε διαφορετικό ωράριο ή η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού.

Σχετικά με υπαλλήλους του Δημοσίου που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι χορηγείται ειδική άδεια απουσίας και διευκολύνσεις σε γονείς με παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *