Friday , 29 March 2024

ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ: Έτοιμο προς χρήση το οικόπεδο στην οδό Λαγκαδά – Θα γίνει χώρος πρασίνου

Απαλλαγμένο από σκουπίδια, φερτά υλικά και μολυσματικούς παράγοντες είναι πλέον το ακίνητο της ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ στο 2ο δημοτικό διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λαγκαδά με Καστριτσίου, δίπλα στα κοιμητήρια της Αγίας Παρασκευής. Περαιτέρω, η διοίκηση της ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες καθαρισμού των 70 ακινήτων στα όρια του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου αλλά και 15 στο 2ο διαμέρισμα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το εδν λόγω οικόπεδο είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και περίπου 30 χρόνια, από τότε που εξυπηρετούσε τις ανάγκες του ΟΥΘ. Μάλιστα, τα δύο ερειπωμένα κτήρια που βρισκόντουσαν εντός του οικοπέδου, παρανόμως είχαν καταληφθεί από μετανάστες που οικειοποιήθηκαν τους συγκεκριμένους χώρους και πάγιο αίτημα των κατοίκων ήταν ο χώρος αυτός να καθαριστεί, καθώς αποτελούσε εστία μόλυνσης και υποβάθμισης της περιοχής.

Η ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ αφού καθάρισε το συγκεκριμένο οικόπεδο και γκρέμισε τα επικίνδυνα παραπήγματα, προχώρησε στην απομάκρυνση του μολυσματικού, από την ανεξέλεγκτη και χρονίως ρυπογόνα χρήση του εδάφους, και στην αντικατάστασή του με 300 κυβικά νέου χώματος. Έτσι, ο χώρος είναι πλέον καθαρός κι έτοιμος να δοθεί στον δήμο Θεσσαλονίκης για προσωρινή χρήση, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία αποζημίωσης. Η έκταση αυτή αναμένεται να διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να γίνει χώρος πρασίνου, καθώς και η νέα οδός Λαγκαδά.

Δρομολογούνται εργασίες σε όλες τις ιδιόκτητες εκτάσεις  

Η διοίκηση της ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες καθαρισμού των 70 ακινήτων στα όρια του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου αλλά και 15 στο 2ο διαμέρισμα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Διατηρώντας την ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους πολίτες, η ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες της, προκειμένου να δρομολογηθούν σταδιακά, όπου κρίνεται απαραίτητο, οι διαδικασίες καθαρισμού σε ιδιοκτησίες της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *