Friday , 19 April 2024

ΕΥΑΘ: Σιγή ασυρμάτου από τον Γιάννη Κρεστενίτη για τους λόγους της παραίτησής του – Έκπληκτοι δηλώνουν και οι εργαζόμενοι, παρά τη διαμάχη για την αύξηση των μισθών τους

Απρόσμενη χαρακτηρίζεται ακόμη και από τους εργαζομένους της ΕΥΑΘ Α.Ε., με τους οποίους το τελευταίο διάστημα υπήρχε ένταση για το θέμα της επαναφοράς των μισθών τους σε προμνημονιακά επίπεδα, η σημερινή παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, καθηγητή Γιάννη Κρεστενίτη.

Ο ίδιος ο κ.Κρεστενίτης στην επιστολή της παραίτησής του, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επικαλείται ούτε προσωπικούς, ούτε κάποιον άλλον συγκεκριμένο λόγο και η εταιρεία δεν πρόκειται να εκδώσει σχετικό δελτίου τύπου, πέραν της τυπικής ενημερωτικής ανακοίνωσης που κοινοποίησε στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Γεγονός που μάλλον αφήνει περιθώρια ερμηνείας περί τριβών με τους πολιτικούς προϊσταμένους-εποπτεύοντες της εταιρείας και πιέσεων για κάποιο θέμα μείζονος σημασίας.

Η λιτή ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χ.Α. αναφέρει μόνο ότι:

“Η ΕΥΑΘ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι σήμερα Δευτέρα 24/06/2019, ο κος Ιωάννης Κρεστενίτης παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας. Θα ακολουθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το ισχύον καταστατικό της εταιρείας σχετικά με την αντικατάστασή του”.

Η σύγκρουση με τους εργαζομένους για το θέμα της αύξησης μισθών, που αυτοί διεκδικούν με το δεδομένο ότι η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια και κατά συνέπεια ζητούν και εκείνοι την επάνοδο των αμοιβών τους στα προ μνημονίων επίπεδα, είχε αποτελέσει αρκετά έντονο σημείο τριβής της διοίκησης Κρεστενίτη με το προσωπικό της εταιρείας, πλην όμως από τον Απρίλιο είχε γνωστοποιηθεί ότι οι δυο πλευρές “τα βρίσκουν” και για το θέμα αυτό σύμφωνα με τους εργαζόμενους απομένουν σήμερα μόνο κάποιες τυπικές διαδικασίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *