Thursday , 2 May 2024

Ευρωπαία εισαγγελέας για Τέμπη: «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια»

«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη», ανέφερε η Ευρωπαία εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star για το εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων για την τραγωδία των Τεμπών. «Γιατί εάν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια», πρόσθεσε η κ. Κοβέσι μιλώντας για τις έρευνες που αφορούν την πολύνεκρη τραγωδία.

«Εάν η Σύμβαση 717 ολοκληρωνόταν»
Καταπέλτης ήταν η Ευρωπαία εισαγγελέας στις δηλώσεις της. Η Λάουρα Κοβέσι δήλωσε ευθαρσώς ότι «εάν το έργο της 717 είχε ολοκληρωθεί, δεν θα είχε συμβεί το τραγικό δυστύχημα» και τόνισε πως επιθυμεί να αποδοθεί η δικαιοσύνη. Διευκρίνισε όμως ότι με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της. «Δυστυχώς η Συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν», υπογράμμισε. «Εάν το έργο είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως, τα Τέμπη δεν θα είχαν συμβεί. Αυτό το τραύμα δεν μπορεί να επουλωθεί χωρίς δικαιοσύνη. Τον Δεκέμβριο καλέσαμε 23 δημόσιους λειτουργούς. Ερευνήσαμε μόνο τα κομμάτια που αφορούν το πως αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια», επεσήμανε στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση για τη Σύμβαση 717.

Το ψήφισμα της κ. Καρυστιανού
Όσον αφορά τη συλλογή περισσότερων από 1.300.000. υπογραφών στο ψήφισμα Καρυστιανού, η κ. Κοβέσι απάντησε: «Δεν έχω λόγια να τους πω γιατί δεν βρέθηκα στη θέση τους. Ως εισαγγελέας τους υπόσχομαι ότι θα κάνουμε τη δουλειά μας. Πολύ νέοι και αθώοι, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτή την τραγωδία. Αυτό το δράμα. Υπόσχομαι στους συγγενείς ότι θα κάνω τα πάντα», είπε χαρακτηριστικά. Τους παρότρυνε «ειλικρινά τους ενθαρρύνω να μην τα παρατήσουν μέχρι να δικαιωθούν. Να μην τα παρατήσουν από το να βρουν την αλήθεια».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *