Thursday , 25 April 2024

Ευφυείς μετρητές φυσικού αερίου εγκατέστησε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην Αγιά Λάρισας

Μετά τον Παλαμά Καρδίτσας και η Αγιά Λάρισας εντάσσεται στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, στο πλαίσιο του προγραμματισμού για την τροφοδότηση νέων περιοχών εντός του τρέχοντος έτους.

Με αφορμή την επέκταση του δικτύου στην Αγιά, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας τόνισε ότι η εταιρεία, χάρη στη δυναμική της έχει καταφέρει να συνδέσει με το δίκτυο διανομής τις απομακρυσμένες περιοχές και παράλληλα, συνεχίζει να επενδύει σε καινοτόμες τεχνολογίες που στοχεύουν στην μετάβασή της προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, με απώτερο σκοπό τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον καταναλωτή και την περαιτέρω διεύρυνση του ενεργειακού μίγματος της χώρας.

«Σήμερα εγκαταστάθηκαν ευφυείς μετρητές, καθιστώντας “έξυπνο” το δίκτυο φυσικού αερίου στην πόλη της Αγιάς. Οι ευφυείς μετρητές φέρνουν μια νέα φιλοσοφία μέτρησης σε σχέση με το παραδοσιακό σύστημα», υπογράμμισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ευφυείς μετρητές είναι ασφαλείς καθώς τηρούν όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα και προσφέρουν πλεονεκτήματα στους καταναλωτές όπως η ακριβής καταγραφή της κατανάλωσης και κατ’ επέκταση η τιμολόγηση εκ μέρους των προμηθευτών, η εξ αποστάσεως λήψη των μετρήσεων χωρίς να χρειάζεται πλέον να δίνει ο καταναλωτής την ένδειξη, αλλά και η ορθή διαχείριση ενέργειας.                 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκαιρη κατασκευή των έργων αλλά και τις άμεσες αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο του δήμου.

Παράλληλα, εξήρε τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αναλαμβάνει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, καθώς στο πλαίσιο της τροφοδότησης της περιοχής, πραγματοποίησε δωρεά προϊόντων στον Αγροτικό Συνεταιρισμό του δήμου Αγιάς και χρηματοδότησε εξολοκλήρου τη μετατροπή εσωτερικής εγκατάστασης του 2ου νηπιαγωγείου για τη σύνδεσή του με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Να σημειωθεί ότι ο προγραμματισμός τροφοδότησης των νέων περιοχών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με φυσικό αέριο για το 2019, θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας με την ένταξη των Σοφάδων του νομού Καρδίτσας στο δίκτυο διανομής της εταιρείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *