Sunday , 28 April 2024

Εφορία: Τέλος χρόνου για τις υποχρεώσεις του Φεβρουαρίου Ποιες… εκπνέουν

Μέχρι τα μεσάνυχτα έχουν προθεσμία να πληρώσουν όσοι πολίτες θέλουν να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, καθώς σήμερα λήγει και η προθεσμία για την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ αλλά και η πληρωμή του ΦΠΑ Ιανουαρίου για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία. Η εκπρόθεσμη πληρωμή των φόρων επιβαρύνεται με προσαύξηση 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Τα τέλη κυκλοφορίας
Η 29η Φεβρουαρίου είναι η τελευταία ημέρα και για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλα πρόστιμα. Όπως και πέρυσι, τα ειδοποιητήρια φέρουν κωδικό πληρωμής σε τράπεζα, αλλά και το QR Code, για την εξυπηρέτηση των πληρωμών σε κατάστημα τράπεζας ή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής του ποσού με επίσκεψη στα ΕΛΤΑ.
Κατάθεση πινακίδων: Όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορούν να θέσουν το όχημα τους σε καθεστώς ακινησίας. Μάλιστα φέτος η πλατφόρμα για την πληρωμή των τελών με το μήνα σχεδιάζεται να ανοίξει νωρίτερα, πριν από το Πάσχα, δίνοντας τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτων να καταβάλουν το ποσό που αντιστοιχεί για τους μήνες που το Ι.Χ. θα κυκλοφορήσει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *