Thursday , 18 April 2024

Εφοριακοί: “Δεν πάει άλλο” – Πανελλαδική στάση εργασίας ενάντια στη δολοφονική επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης

Στάση εργασίας από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου προκήρυξε για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη δολοφονική επίθεση με τσεκούρι που δέχτηκαν χθες δύο εφοριακοί στη ΔΟΥ Κοζάνης.

“Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καθημερινών επεισοδίων και παραβατικών συμπεριφορών απέναντι σε εργαζόμενους που βιώνουν το μεροκάματο του τρόμου. Για άλλη μια φορά καταδεικνύεται ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία προστασία, εκτεθειμένοι καθημερινά άλλοτε στο έλεος αγανακτισμένων πολιτών και άλλοτε ανυπεράσπιστοι απέναντι σε οργανωμένα και αδίστακτα οικονομικά συμφέροντα” επισημαίνει η πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ Ειρήνη Υφαντή και καλεί τη διοίκηση της ΑΑΔΕ και την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία.

Και ο σύλλογος Εφοριακών Νομού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Χαλκιδικής συμμετέχει στη σημερινή κινητοποίηση. Ο πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Κούπκας τονίζει ότι “η αξία της ανθρώπινης ζωής και η προστασία της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων δεν είναι δεδομένα στις υπηρεσίες μας, ούτε και προτεραιότητα της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας. Οι καταδίκες και οι υποσχέσεις τους πλέον δεν μας αρκούν”.

Υπενθυμίζεται ότι διασωληνωμένοι νοσηλεύονται στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης με τραύματα σε πρόσωπο και κεφάλι οι δύο από τους τραυματίες της επίθεσης με τσεκούρι. Στη Νευροχειρουργική Κλινική με κάταγμα κρανίου νοσηλεύεται η τρίτη τραυματίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *