Friday , 29 March 2024

Εως την Τρίτη η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ σε επαγγελματίες

Εως την Τρίτη θα έχει τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για την χορήγηση των 800 ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις έως 5 εργαζόμενους, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός τόνισε ότι τα στοιχεία για τις μεταχρονολογημένες επιταγές είναι πάρα πολύ καλά, καθώς κανονικά στην ώρα τους πληρώθηκαν το 87% των επιταγών χωρίς να γίνει χρήση του δικαιώματος προστασίας από τους εκδότες τους. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, το γεγονός αυτό είναι δείγμα υγείας της ελληνικής οικονομίας.

Σε άλλη συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση εν μέσω κορωνοϊού να γίνει οποιοσδήποτε πλειστηριασμός α’ κατοικίας» αν και όπως συμπλήρωσε, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Όπως σημείωσε: «…οι δανειστές μας έχουν κάποια επιχειρήματα, το κυριότερο είναι το γνωστό περί της κουλτούρας πληρωμών και εκκαθάριση κόκκινων δανείων των τραπεζών, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και μπορείτε να είστε σίγουροι πως η κυβέρνηση έχει τα κατάλληλα επιχειρήματα για να φτάσει στο βέλτιστο αποτέλεσμα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *