Saturday , 4 May 2024

Εύβοια: Μαίνεται η φωτιά στο Αλιβέρι – Από το πρωί και εναέρια μέσα στη μάχη – Συνελήφθη 75χρονος

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας το πύρινο μέτωπο έκανε κύκλο, αγκαλιάζοντας ολόκληρο το βουνό με χαμηλή βλάστηση. Όλη τη νύχτα μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα, ομάδες εθελοντών και υδροφόρες των ΟΤΑ ανατολικά του οικισμού Μηλάκι ώστε να μην κινδυνεύσει το χωριό.

Ένα ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη
Στο έργο των 102 πυροσβεστών, που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς, στο Αλιβέρι, με 35 οχήματα και υδροφόρες των ΟΤΑ, με το πρώτο φως της ημέρας προστέθηκαν ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, εκτίμησε ότι με τη βοήθειά τους η φωτιά θα καθηλωθεί τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εικόνα της φωτιάς σήμερα το πρωί είναι καλύτερη σε σχέση με αυτή που υπήρχε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συνελήφθη 75χρονος
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, ένας 75χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου καθώς εκτελούσε εργασίες καπνίσματος μελισσών στην περιοχή. «Προσπαθήσαμε να ανακόψουμε την κεφαλή του ενεργού μετώπου το οποίο έχει οριοθετηθεί σε ορεινό σημείο ανατολικά από το Μηλάκι, το οποίο δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί και καίει αγριελιές και χαμηλή βλάστηση», τόνισε και διευκρίνισε ότι ουδέποτε κινδύνευσε εργοστάσιο της ΔΕΗ ή άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Η φωτιά ξέσπασε κοντά σε τσιμεντοβιομηχανίες αλλά η φορά του ανέμου την οδήγησε σε αντίθετη κατεύθυνση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *