Sunday , 28 April 2024

Ε.ο. Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανίων: Αγρότες της Χαλκιδικής την έκλεισαν ως τις 8.00 μ.μ. – Αύριο στη Θεσσαλονίκη – Σε ποια σημεία υπάρχουν μπλόκα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και δηλώνουν ανικανοποίητοι από τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Οι νεότερες αποφάσεις των αγροτών αναμένονται μεθαύριο Τρίτη σε παναγροτική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια Λάρισας. Εν τω μεταξύ τα τρακτέρ που έχουν παραταχθεί στον κόμβο της ΧΑΝΘ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα αποχωρήσουν το μεσημέρι και οι αγρότες θα επιστρέψουν στα χωριά τους, στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, από όπου ήρθαν στο πλαίσιο της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν με αφορμή την 30ή Agrotica.

Μπλόκο στα Ν. Μουδανιά
Ελαιοπαραγωγοί, σιτοπαραγωγοί και κτηνοτρόφοι της Χαλκιδικής έχουν παρατάξει 120 τρακτέρ έξω από τα Μουδανιά στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανίων. Από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 8.00 το βράδυ η εθνική οδός θα παραμείνει κλειστή καθώς οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους και στα δύο ρεύματα του δρόμου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού, Παύλος Γιαλαγκολίδης «θα παραμείνουμε με τα τρακτέρ στη θέση μας στον κόμβο των Μουδανιών. Σήμερα από τις 10.00 το πρωί έως τις 8.00 μ.μ. θα κλείσουμε συμβολικά τον κόμβο, ενώ από Δευτέρα σκοπεύουμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις». Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, αγρότες της Χαλκιδικής με περίπου 40 τρακτέρ θα κινηθούν σε κομβόι προς τη Θεσσαλονίκη με σκοπό να αποκλείσουν την περιοχή γύρω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Μπλόκο της Θέρμης
«Χθες βράδυ πιάσαμε στον ύπνο την αστυνομία φτάνοντας πολύ κοντά στο αεροδρόμιο», λένε αγρότες από το μπλόκο της Θέρμης. Αγρότες της περιοχής χθες το βράδυ κινητοποιήθηκαν κι έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Κάποια από τα μεγάλα μηχανήματα μάλιστα κινήθηκαν μέσα από δύσβατους αγροτικούς δρόμους. Στο σημείο έφτασαν κλούβες της Ελληνικής Αστυνομίας με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όπως και περιπολικά της τροχαίας. Υπήρξαν διαπραγματεύσεις μεταξύ αγροτών και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Τα τρακτέρ αποχώρησαν για να επιστρέψουν στον κόμβο της Θέρμης. «Θα μείνουμε στο μπλόκο για όσο χρειαστεί. Στο χέρι μας είναι να αποκλείσουμε το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Αυτό πρέπει να το καταλάβει η κυβέρνηση. Δεν θα υποχωρήσουμε», υπογράμμισαν εκπρόσωποι από το μπλόκο αγροτών Θέρμης.

Τα αγροτικά μπλόκα
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες ενισχύοντας τα μπλόκα και δημιουργώντας και άλλα σε όλη την Ελλάδα με εκατοντάδες τρακτέρ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν παρατάξει: στην Καρδίτσα 1.000 τρακτέρ, στον Πλατύκαμπο 500 τρακτέρ και 200 οχήματα, στην Πτολεμαΐδα 200 τρακτέρ, από 170 στο Κάστρο Βοιωτίας και στην Κουλούρα Ημαθίας , 150 τρακτέρ στο Δερβένι Θεσσαλονίκης, 100 στα Τρίκαλα, 70 στην Καλαμπάκα και 50 στην Επανομή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *