Thursday , 28 March 2024

Ζέτα Μακρή : “Δεσμεύομαι για τη δια ζώσης διδασκαλία στα σχολεία. Τηλεκπαίδευση μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις”

“Με δια ζώσης διδασκαλία θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά” διαβεβαίωσε η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή. Μιλώντας στο MEGA Σαββατοκύριακο” τόνισε ότι δεσμεύεται για τη δια ζώσης διδασκαλία στα σχολεία. Όπως είπε η τηλεκπαίδευση, αν χρειαστεί να γίνει, θα εφαρμοστεί μόνο για τα παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. “Αν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υπάρχει αριθμός κρουσμάτων ή μορφή νόσησης που επιβάλλει να ληφθούν κι άλλα μέτρα, αυτά θα ανακοινωθούν μαζί με τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων”, είπε.”Για αυτό συμβουλεύουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί. Πρωταρχική μέριμνά μας είναι να διασφαλίσουμε τη δια ζώσης διδασκαλία” επεσήμανε η κ. Μακρή.

“Προς το παρόν δεν εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών” είπε η κ. Μακρή και αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς των μαθητών. “Οι μαθητές άνω των 12 ετών μπορούν να εμβολιαστούν και συνεπώς γι’ αυτούς θα δοθούν δωρεάν self test. Τα ποσοστά εμβολιασμού στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αυξάνονται” τόνισε η Υφυπουργός Παιδείας.

Η κ. Μακρή τόνισε πως “είναι μεγάλη η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς, ενώ ένα ποσοστό της τάξης περίπου 20% δεν έχει εμβολιαστεί”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *