Sunday , 5 May 2024

Ζητούνται λεωφορεία για την μεταφορά 800 μαθητών στην Κεντρική Μακεδονία

Του Γ. Κατσιάνη

Στα…αζήτητα παραμένει το πρόβλημα της μεταφοράς εκατοντάδων μαθητών στην Κεντρική Μακεδονία.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων, ένα μήνα μετά την ένταξη της σχολικής χρονιάς. περισσότεροι από 800 μαθητές αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους, διότι η Πολιτεία δεν φρόντισε να λύσει το ζήτημα της μεταφοράς τους στο σχολείο.

“Οι καταγγελίες που φτάνουν στην Ομοσπονδία αναφέρονται σε σχολεία που βρίσκονται στη Θέρμη, στα Πεύκα, στη Θεσσαλονίκη αλλά και στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, και αφορούν μαθητές σε γενικά λύκεια και γυμνάσια, σε δημοτικά, αλλά και μαθητές με ειδικές ανάγκες σε ειδικά σχολεία που αναγκάζονται είτε να μένουν στα σπίτια τους με ό,τι συνεπάγεται αυτό, είτε να μεταφέρονται με ευθύνη των γονιών τους όταν αυτό είναι εφικτό”, τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Επιπλέον, καλεί το υπουργείο Παιδείας και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να εξασφαλίσουν την ασφαλή και απρόσκοπτη μεταφορά όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία.

Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, την προσεχή Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *