Thursday , 28 March 2024

Ηλίας Ζάχαρης: «Η κατάργηση του Α.Τ. Νεάπολης έχει την υπογραφή Δανιηλίδη!»

«Δριμύ κατηγορώ» σε βάρος της διοίκησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών εξαπολύει ο υποψήφιος δήμαρχος, Ηλίας Ζάχαρης, με αφορμή την κατάργηση του αστυνομικού τμήματος Νεάπολης (Α.Τ.Νεάπολης).   

Ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Συνεργασίας», χαρακτηρίζει «κροκοδείλια» τα δάκρυα του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών για το έλλειμμα αστυνόμευσης καθώς, όπως τονίζει, ο κ. Δανιηλίδης «είχε αναθέσει από το 2014 τη φύλαξη των εγκαταστάσεων του δήμου σε ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας έναντι 300.000 ευρώ, είχε πάρει θέση υπέρ των συγχωνεύσεων αστυνομικών τμημάτων, όπως ονομάστηκε η κατάργηση του Α.Τ. Νεάπολης και δεν έθεσε ποτέ θέμα επανίδρυσης του».

«Η Νεάπολη θα είχε δικό της τμήμα, αν ο δήμος της έκανε ότι έκαναν οι δήμοι Φυλής και Βάρης στην Αθήνα που διέθεσαν δημοτικό χώρο για να απαλλάξουν την ΕΛΑΣ από το βάρος των λειτουργικών εξόδων. Ο κ. Δανιηλίδης αρνήθηκε να κάνει το ίδιο, γιατί ήθελε να κατασκευάσει ο δήμος χώρο για το τμήμα, πρόταση την οποία έκανε επανειλημμένα, αλλά δεν προχώρησε, όπως λέει ο ίδιος. Δεν τον ενδιέφερε η ασφάλεια, η κατασκευή τον ενδιέφερε! Αν τον ενδιέφερε η ασφάλεια, θα είχε αναζητήσει την συναίνεση της κοινωνίας και όχι των διορισμένων αντιδημάρχων του», υπογράμμισε ο κ. Ζάχαρης.

Επιπλέον, επισήμανε πως η «Κοινωνική Συνεργασία» θα προχωρήσει στην παραχώρηση δημοτικού χώρου «για να στεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης σε ένα από τα δεκάδες κτίρια του δήμου και για να λειτουργήσει μονάδα άμεσης επέμβασης στα Πεύκα!».

«Η ασφάλεια είναι πάνω από παραταξιακά μικροσυμφέροντα και εργολαβικά μεγαλοσυμφέροντα! Ας το κάνει αύριο ο κ.Δανιηλίδης και θα τον χειροκροτήσουμε!Στη Νεάπολη, στις Συκιές, στον Άγ.Παύλο, στα Πεύκα, πρέπει να αναπνεύσουμε με ασφάλεια», σημείωσε ο κ. Ζάχαρης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *