Tuesday , 7 May 2024

Ηλίας Κασιδιάρης: Κατέθεσε την υποψηφιότητά του για τον δήμο Αθηναίων – Αντιδράσεις Ζαχαριάδη και Δούκα

Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Αθηναίων κατέθεσε ο καταδικασμένος ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» Ηλίας Κασιδιάρης, όπως ανακοινώθηκε στο λογαριασμό του στο Twitter. Η υποψηφιότητά του κατατέθηκε ηλεκτρονικά στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η ανάρτησή του
«Κατατέθηκε σήμερα στην ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου Εσωτερικών η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τη δημαρχία της Αθήνας. Με βάση όλα τα δημοσκοπικά δεδομένα η δημοτική παράταξη «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ» περνάει στον β’ γύρο των εκλογών και διεκδικεί τη διοίκηση της πρωτεύουσας. Οι μεγάλες αποτυχίες της τετραετίας Μπακογιάννη και οι αδύναμες υποψηφιότητες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καθιστούν την επικράτησή μας επιβεβλημένη», έγραψε στο Χ, πρώην Twitter. Στα τέλη Ιουλίου, ο έγκλειστος, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, καταδικασμένος σε πολυετή κάθειρξη, είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να κατέβει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές, με «πολιτικό» μανιφέστο, μέσω της συνηγόρου του Βασιλικής Πανταζή.

Κυβερνητικές πηγές
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή της κυβέρνησης είναι να ισχύσει η ήδη υπάρχουσα νομοθεσία που δεν απαγορεύει σε καταδικασμένους για διάφορα αδικήματα να μετέχουν στις εκλογές, αλλά ουσιαστικά ακυρώνει την όποια εκλογή τους καθώς ουδέποτε καταλαμβάνουν αυτοδιοικητικό αξίωμα, διότι τίθενται άμεσα σε έκπτωση και έτσι ματαιώνεται η όποια εκλογή τους.

Οι αντιδράσεις
Την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας σχολίασαν με αναρτήσεις τους, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, αλλά και ο Χάρης Δούκας επίσης υποψήφιος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. «Ο φασισμός στην Αθήνα έχει όνομα κι επίθετο. Η υποκριτική στάση της κυβέρνησης και των συμμάχων της που δεν φρόντισαν ή δεν ήθελαν να φροντίσουν να μην υπάρχει κανένα κενό για να τρυπώσουν οι ναζί στη πολιτική ζωή της χώρας έδειξε τα όρια της. Ο αγώνας θα είναι για εμάς καθημερινός. Οι καταδικασμένοι ναζί στη φυλακή και όχι στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Καλώ τον δήμαρχο Αθηναίων να πάρει επιτέλους θέση», αναφέρει σε ανάρτησή του ο υποψήφιος δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Η ανάρτηση Δούκα
Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για τη δημαρχία της Αθήνας Χάρης Δούκας κάλεσε τους πολίτες να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην ακροδεξιά στην κάλπη των δημοτικών εκλογών. «Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις και η υποψηφιότητα του καταδικασμένου για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης της ‘Χρυσής Αυγής’, αποτελούν ύβρη για όλους του δημοκρατικούς πολίτες της Αθήνας. Τους καλώ να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην ακροδεξιά και το φασισμό στην κάλπη των δημοτικών εκλογών», ανέφερε η ανάρτηση του κ. Δούκα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *