Saturday , 4 May 2024

Η αλήθεια για την αποχώρηση του Γιώργου Ορφανού

Του Γ.Κατσιάνη

Πολλά και διάφορα γράφτηκαν χθες για την αποχώρηση του Γιώργου Ορφανού από την “μάχη” για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Ως άνθρωπος με τον οποίο είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ επί μια δεκαετία και με τον οποίο διατηρώ φιλικές σχέσεις, οφείλω να επισημάνω δύο-τρία πράγματα:

Πρώτον, είναι γεγονός ότι εδώ και καιρό υπήρχε ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με άλλους συνυποψηφίους του και συγκεκριμένα με τους κ.κ. Γάκη, Τζακόπουλο και Τσαβλή για την πιθανότητα συγκρότησης ενός ενιαίου μετώπου.

Ωστόσο, η προσπάθεια ναυάγησε καθώς οι κ.κ. Τζακόπουλος και Τσαβλής επέμεναν ότι θα πρέπει να είναι ο καθένας επικεφαλής του σχήματος, με αποτέλεσμα να μην καταστεί εφικτή η συνεργασία ενώ ο Βασίλης Γάκης επέλεξε να συνταχθεί με τον Στέλιο Αγγελούδη.

Δεύτερον, τοπικοί παράγοντες της ΝΔ άσκησαν πίεση το περασμένο διάστημα στον κ. Ορφανό να αποσύρει την υποψηφιότητα του, η οποία παρουσίαζε δυναμική, με βάση τις εσωτερικές δημοσκοπήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

Τρίτον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αυτός που ζήτησε την βοήθεια του κ. Ορφανού, πριν από ένα χρόνο, για την ενίσχυση της εικόνας της ΝΔ στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο του πρότεινε να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης, πρόταση την οποία αρνήθηκε ο κ. Ορφανός, λόγω του ενδιαφέροντος που είχε εκδηλώσει για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Παρόλα αυτά, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο πρώην υπουργός βοήθησε σημαντικά στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των ποσοστών της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης, παρά το χαμηλό σχετικά ποσοστό που έλαβε σε σχέση με τις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Αυτή είναι η αλήθεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *