Tuesday , 7 May 2024

Η αλαζονεία της εξουσίας

Του Γ. Κατσιάνη

Το καλοκαίρι περισσότερα από 1,7 εκατ. στρέμματα έγιναν στάχτη, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών και 28 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Ακολούθησαν οι πρωτοφανείς πλημμύρες στη Θεσσαλία, η οποία μετά από αιώνες μετατράπηκε και πάλι σε λίμνη.

Δεκαπέντε νεκροί και δεκάδες χιλιάδες, απεγνωσμένοι άνθρωποι είναι ο τραγικός απολογισμός της δεύτερης φάσης καταστροφής που βίωσε ο τόπος μας, μέσα σε τρεις μήνες.

Και όμως, όλα αυτά τα δεινά δεν στάθηκαν αρκετά για να κάμψουν το πλεόνασμα αλαζονείας που χαρακτηρίζει τον Κ. Μητσοτάκη.

Δύο φορές επισκέφτηκε την πλημμυρισμένη Λάρισα, αποφεύγοντας να έρθει σε επαφή με αγανακτισμένους πολίτες, όπως ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός στον Παλαμά Καρδίτσας και ανακοίνωσε μέτρα στήριξης για τους πληγέντες, τα οποία ωστόσο υπολείπονται σημαντικά από τα 2,5 δισ. ευρώ των ζημιών που υπέστη ο θεσσαλικός κάμπος.

Σαν να μην έφτανε αυτό, έκλεισε θέση για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το προσεχές Σαββατοκύριακο, αδιαφορώντας για τους 15 νεκρούς και το γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει κομμένη στα δύο, εδώ και ημέρες, λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού ποταμού.

Ομολογώ ότι δεν θυμάμαι ανάλογη αλαζονική συμπεριφορά από πρωθυπουργό, τα τελευταία 20 χρόνια.

Προφανώς, η ζωή συνεχίζεται για τον Κ. Μητσοτάκη.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι καλούνται να σταθούν όρθιοι, αντιμετωπίζοντας την αδιαφορία της Πολιτείας και την αλαζονεία της εξουσίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *