Thursday , 2 May 2024

Η ανάπτυξη των ημέτερων και η εικονική πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας

Του Γ.Κατσιάνη

Σήμερα ο πρωθυπουργός δήλωσε στο Ζάππειο ότι “ποτέ δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν ξανά αυτά που έγιναν την περασμένη δεκαετία”.

Προφανώς, ο πρωθυπουργός δεν αναφέρεται στην τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς.

Ούτε στο έλλειμμα ασφάλειας ώστε να χάνουν την ζωή τους πολίτες, ακόμα και έξω από αστυνομικό τμήμα.

Σίγουρα ο κ. Μητσοτάκης δεν εννοεί την καταστροφή της Θεσσαλίας από τις πλημμύρες και τις καταστροφικές πυρκαγιές του Έβρου, της Ρόδου και της Εύβοιας.

Μάλλον η συγκεκριμένη αναφορά του πρωθυπουργού δεν περιλαμβάνει το σκάνδαλο των υποκλοπών και τον αντισυνταγματικό νόμο που θέσπισε η ΝΔ, το 2021.

Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη παραπέμπει στην δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Όπως υποστήριξε, η Ελλάδα από ουραγός στην οικονομία είναι πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη.

Άσχετα, βέβαια αν η ακρίβεια εξακολουθεί να πλήττει το εισόδημα εκατομμυρίων πολιτών, εξανεμίζοντας την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ.

Επιπλέον, οι τράπεζες εξακολουθούν να έχουν κλειστή την στρόφιγγα των δανειοδοτήσεων σε επιχειρήσεις και πολίτες, παρά τα καθαρά κέρδη των 4 δισ. ευρώ.

Καμία αναφορά του κ. Μητσοτάκη στην οριζόντια φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, την συρρίκνωση των επιδοτήσεων για τους αγρότες και την αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων μετά από 15 ολόκληρα χρόνια!

Επιπλέον, το δημόσιο χρέος συνεχίζει να αυξάνει, σπάζοντας το φράγμα των 400 δισ. ευρώ ενώ η ανεργία παραμένει πάνω από το 10%, με έναν στους δύο νέους να παραμένουν άνεργοι.

Την ίδια ώρα, οι εξαγωγές συνεχίζουν να μειώνονται, όπως επίσης και οι ξένες επενδύσεις.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, εδώ και πέντε χρόνια, δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε ένα έργο υποδομής, παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

Συνεπώς, για ποια ανάπτυξη μιλάμε;

Μήπως των ημέτερων;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *