Thursday , 25 April 2024

Η αποκάλυψη Ανδρουλάκη για τα επεισόδια στον Έβρο, τον Φεβρουάριο του 2020

Του Γ. Κατσιάνη

Ένα άγνωστο περιστατικό σχετικά με τα γεγονότα του Έβρου, τον Φεβρουάριο του 2020 αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 86η ΔΕΘ.

Ειδικότερα, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε σε ένα επεισόδιο που σημειώθηκε στην Άγκυρα, πέντε ημέρες πριν από τα γεγονότα του Έβρου.

“Ήμουν στο γραφείο του κ. Σοϊλού, υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, σε αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όσο ήταν οι κάμερες μπροστά, άρχισε να φωνασκεί και να λέει «δεν θέλω τα χρήματά σας, να τους πάρετε, κουράστηκε ο τούρκικος λαός, είναι εκατομμύρια εδώ». Έκλεισαν οι κάμερες, έπεσαν οι τόνοι. Όταν έφυγα από το γραφείο του, είχαμε ένα τραπέζι με δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς, και τους λέω «προς τι αυτή η ένταση;». Και μου εξηγούν οι άνθρωποι ότι αυτή η ένταση έχει να κάνει με τις δημοσκοπήσεις. Ότι εκείνη τη στιγμή, πρώτο σημείο φθοράς της κυβέρνησης Ερντογάν, ήταν το μεταναστευτικό στο εσωτερικό της Τουρκίας”, σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και υπογράμμισε πως η Τουρκία επιδίδεται σε ένα “παιχνίδι εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού”.

“Πέντε μέρες μετά, ξεκινούν τα γεγονότα του Έβρου. Θέλω να το ψάξετε αυτό στο Twitter του κ. Σοϊλού. Έλεγε τη μία μέρα «πέρασαν 50.000», την άλλη «τα καταφέραμε, πέρασαν 80.000». Ενώ, αν θυμάστε, είχαν περάσει ελάχιστοι”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *