Thursday , 25 April 2024

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο «ρίχνει άγκυρα» στη Θεσσαλονίκη

Του Γιώργου Κατσιάνη

Στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας αναμένεται να μπει από το 2020 η Θεσσαλονίκη, μετά την απόφαση της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας στον κόσμο,Royal Caribbean Cruises να επενδύσει στη χώρα μας.

Το πράσινο «φως» άναψε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων της εταιρείας, αμερικανοισραηλινών συμφερόντων.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του thesseconomy.gr, στόχος της Royal Caribbean Cruises είναι σε πρώτη φάση να μετατρέψει το λιμάνι του Πειραιά σε home port κρουαζιέρας και στη συνέχεια, να λειτουργήσει γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

«Η ολοκλήρωση των εργασιών εκβάθυνσης του προβλήτα ώστε να μπορεί το λιμάνι  να υποδέχεται μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια και οι εργασίες αναβάθμισης του αεροδρομίου ‘Μακεδονία’ αποτελούν τα στοιχεία εκείνα που ενεργοποίησαν το ενδιαφέρον της εταιρείας για τη Θεσσαλονίκη», δήλωσε οικονομικός παράγοντας που συμμετείχε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Κωνσταντινούπολη

Επιπλέον, η λειτουργία λιμανιού για κρουαζιερόπλοια (Galata port) στην Κωνσταντινούπολη από την άνοιξη του 2020, αποτελεί άλλο ένα κίνητρο για τη Royal Caribbean Cruises να εντάξει στο σχεδιασμό της, εκτός από τη Θεσσαλονίκη και το λιμάνι της Καβάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα, κλιμάκιο της εταιρείας αναμένεται να επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα για να δει από κοντά τα έργα που εκτελούνται και τις υποδομές που διαθέτουν τα δύο λιμάνια.

Να σημειωθεί ότι η Royal Caribbean Cruises διαθέτει στόλο 64 πλοίων και απασχολεί 77.000 υπαλλήλους ενώ για φέτος έχει προγραμματίσει την άφιξη 662.176 τουριστών στη χώρα μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *