Thursday , 25 April 2024

Η διακοπή της ροής φυσικού αερίου σε Βουλγαρία και Πολωνία βάζει “φωτιά” στις αγορές

Συναγερμό έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου η απόφαση της Μόσχας να διακόψει την ροή φυσικού αερίου σε Βουλγαρία και Πολωνία.

Στις τρισήμισι το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί έκακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κ.Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και τις ευρύτερες επιπτώσεις που προκαλούν οι χθεσινές αποφάσεις της Ρωσίας.

Σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον βούλγαρο ομόλογο του, Kiril Petkov.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να διαβεβαίωσε τον κ.Petkov ότι η Ελλάδα θα συνδράμει τη Βουλγαρία για να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση που προκάλεσαν για τη χώρα οι ρωσικές αποφάσεις στον ενεργειακό τομέα.

Την ίδια ώρα, στη Σόφια, η ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας της γειτονικής χώρας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

“Οι ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου στη Βουλγαρία συνεχίζονται προς το παρόν”, δήλωσε στο Reuters ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας διαχείρισης του βουλγαρικού δικτύου φυσικού αερίου Bulgartransgaz, Βλαντίμιρ Μαλίνοφ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *