Friday , 19 April 2024

Η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο – Περισσότερη αστυνόμευση ζητούν οι καταστηματάρχες

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Άμεση αύξηση των περιπολιών και περισσότερους αστυνομικούς στους δρόμους ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή της περιγράφει την κατάσταση που βιώνουν οι καταστηματάρχες πέριξ του Σιδηροδρομικού Σταθμού, στην οδό Μοναστηρίου – Γιαννιτσών και σε πολλά άλλα σημεία, όπου τα φαινόμενα των κλοπών, των διαρρήξεων, τω ληστειών και όλων των ειδών αστικών εγκλημάτων έχουν πάρει όχι απλώς ανησυχητικές διαστάσεις στην πόλη αλλά αποτελούν τις κύριες αιτίες ανασφάλειας των πολιτών, των καταστηματαρχών, των εμπόρων και των ελεύθερων επαγγελματιών.

‘Οπως επισημαίνουν τα μέλη της ομοσπονδίας στην ανακοίνωσή τους “καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες βίαιων περιστατικών ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας με αδίστακτους κακοποιούς να εισβάλουν οπλισμένοι στα καταστήματα και να αρπάζουν με θράσος το υστέρημα των πολιτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα πρόσφατα στοχευμένα περιστατικά σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, σε καταστήματα ψιλικών αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, συμμορίες μεταναστών προχωρούν σε κάθε είδους παραβατική δραστηριότητα. Τα παράπονα της αγοράς είναι έντονα καθώς πλέον έχει χαθεί το αίσθημα ασφάλειας”.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης έχει κρούσει των κώδωνα του κινδύνου επανειλημμένα και έχει επισημάνει στους αρμόδιους φορείς τη διάσταση που έχει λάβει το πρόβλημα της παραβατικότητας και εγκληματικότητας στην πόλη. Ζητούν για άλλη μία φορά να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία όλων “ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη πολύ κρίσιμη περίοδο όπου οι περισσότεροι πολίτες με δυσκολία τα βγάζουν πέρα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *