Thursday , 18 April 2024

Η Ελλάδα αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια παραγωγή ημιαγωγών μέσω και της δημιουργίας Data Centers από Microsoft, Amazon και Google

Του Γ.Κατσιάνη

Σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή πράξη για τα μικροκυκλώματα (European Chips Act) αναμένεται να παίξει το επόμενο χρονικό διάστημα η Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση για Επικοινωνιακά Δίκτυα, Περιεχόμενο και Τεχνολογίες (DG CONNECT) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Θωμάς Σκορδάς, η χώρα μας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος για την παραγωγή ημιαγωγών, έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει σημαντικό μερίδιο από το κονδύλι των 42 δισ. ευρώ που θα διατεθεί για τη δημιουργία λογισμικού.

“Οι πλατφόρμες αυτές θα δίνουν προστιθέμενη αξία στα εργοστάσια παραγωγής ημιαγωγών που θα δημιουργηθούν στην υπόλοιπη Ευρώπη και στους υπόλοιπους συμμάχους της Γηραιάς Ηπείρου όπως τις ΗΠΑ και τον Καναδά”, δήλωσε ο κ. Σκορδάς κατά την διάρκεια των εργασιών του δεύτερου Φόρουμ της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αναδυόμενων Τεχνολογιών (ΗΕΤiΑ). 

“Πόλος έλξης για τους επενδυτές η Ελλάδα”

Από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι η δράση European Chips Act αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία για την ασφάλεια της Ευρώπης, η οποία θα φέρει νέες επενδύσεις στη χώρα μας.

“Ο τρεις μεγάλοι πάροχοι του Cloud, η Microsoft, η Amazon και η Google, έκριναν ότι η Ελλάδα πραγματικά αρχίζει να διαφοροποιείται και από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτόν τον τομέα και αποφάσισαν να κάνουν και οι τρεις επενδύσεις στη χώρα μας σε Data Center. Έτσι και τώρα, το European Chips Act, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη χώρα μας να πρωταγωνιστήσει και πάλι”, τόνισε ο κ. Πιερρακάκης. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *