Friday , 19 April 2024

Η «εξόρμηση» Καράογλου σε επιχειρήσεις του Κιλκίς και το πλήρωμα του χρόνου για το Via Egnatia

Του Γ. Κατσιάνη  

Μετά την πρόσφατη επίσκεψη σε επιχειρήσεις του νομού Σερρών, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, θα επισκεφτεί αύριο, Τρίτη εταιρείες του νομού Κιλκίς.

Ειδικότερα, ο κ. Καράογλου θα επισκεφτεί την εταιρεία τροφίμων «Αφοί Λεοντιάδη Α.Ε.», την Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ) και την επιχείρηση αλουμινίου «ELVIAL».

Εκτός το ότι και οι τρεις επιχειρήσεις βρίσκονται στην περιοχή της Νέας Σάντας, το επιπλέον κοινό τους σημείο είναι ότι έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα.

«Έρχεται» το ταξιδιωτικό portal “Via Egnatia”

Την ίδια ώρα, ο κ. Καράογλου ολοκληρώνει την πρωτοβουλία που ανέλαβε πριν από έξι χρόνια για τη δημιουργία ενός ψηφιακού οδηγού, ενημερωτικού χαρακτήρα για όσους ταξιδεύουν στην Εγνατία Οδό.

Πρόκειται για το “Via Egnatia”, για το οποίο ως υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, το 2014 υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Εγνατία Οδό Α.Ε. και έμεινε στα «χαρτιά» μέχρι σήμερα.

«Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, θα συγκροτηθεί ομάδα εργασίας, η οποία θα αναλάβει να συστήσει την εταιρία που θα αναλάβει το συγκεκριμένο έργο», δήλωσε ο κ. Καράογλου, κατά την διάρκεια σύσκεψης (φωτό) που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, με την συμμετοχή του προέδρου της Εγνατίας Οδού Α.Ε., Γ. Κωνσταντόπουλου και εκπροσώπων έξι περιφερειών της χώρας.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *