Saturday , 20 April 2024

Η επένδυση χρυσού στη Θράκη επί τάπητος στο δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης – ΟΧΙ εισηγείται η δημοτική αρχή

Η επένδυση χρυσού στη Θράκη θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης στη συνεδρίασή του το απόγευμα της Τετάρτης. Η δημοτική αρχή εισηγείται την επικαιροποίηση της παλιάς αρνητικής θέσης του Δήμου και ο νέος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, έχει ταχθεί ξεκάθαρα κατά της επένδυσης τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί  στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης Τακτική Συνεδρίαση (29η) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής δυο θεμάτων:

– Επικαιροποίηση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προηγούμενων ετών, οι οποίες αφορούν τα Χρυσωρυχεία (Εισηγ. κ. Δήμαρχος

-Ψήφισμα κατά της επένδυσης των Χρυσωρυχείων (Εισηγ. κ. Δήμαρχος).

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η πρόταση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν από μερικές ημέρες, να γίνει επικαιροποίηση της παλαιότερης αρνητικής θέσης του Δημοτικύ Συμβουλίου στο θέμα του Χρυσού δεν έγινε δεκτή, γιαυτό και αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ και πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης έχει απευθύνει απηύθυνε αγωνιστικό κάλεσμα ενάντια στην επένδυση χρυσού και έχει γίνει σχετική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Έβρου, το οποίο αποδέχτηκαν αρκετοί εκπρόσωποι φορέων από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και τις Σάπες

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, είχε ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ ότι συζητά με την Eldorado Gold μεταξύ άλλων και την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης, ώστε ενδεχομένως και εφόσον υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, να πραγματοποιηθεί νέα επένδυση στην Θράκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *