Tuesday , 16 April 2024

Η Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας πολυτελείας

Του Γ.Κατσιάνη

Μια θέση στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας πολυτελείας διεκδικεί από το καλοκαίρι η Θεσσαλονίκη.

Όπως αποκάλυψε στην TV100 o διευθύνων σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε., Θεόδωρος Βώκος, τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτεί την πόλη, κλιμάκιο στελεχών της εταιρείας Explora Journeys.

“Θα εξετάσουν την ένταξη της Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα της κρουαζιέρας και πιθανόν ως home porting προορισμό”, δήλωσε ο κ. Βώκος, και χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη, ιδανική περίπτωση.

«Η Θεσσαλονίκη είναι ιδανική για την κρουαζιέρα πολυτελείας. Πρόκειται για μικρότερα καράβια, χωρητικότητας ως και 2.000 επιβάτες, οι οποίοι θέλουν να ξεκινήσουν από πόλη που είναι από μόνη της προορισμός, όπως είναι η Θεσσαλονίκη”, υπογράμμισε.

Η Explora Journeys πρόκειται να πραγματοποιήσει τα πρώτα δρομολόγια, με τίτλο «A Maiden Journey into Mare Nostrum» την περίοδο Μάιος – Ιούνιος 2023, με αναχώρηση από τη Βαρκελώνη και προσεγγίσεις στο Saint Tropez και Calvi (Ιταλία), τη Ρώμη, την Κεφαλονιά, την Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι το διήμερο 25-26 Απριλίου η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το 7o Posidonia Sea Tourism Forum, στις εργασίες του οποίου θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι εταιρειών κρουαζιέρας πολυτελείας.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *