Tuesday , 23 April 2024

«Η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να πρωτοπορεί και να δημιουργεί και στην εποχή της πανδημίας»

Του Κωνσταντίνου Ιακώβου, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης για Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς

Κάθε χρονιά που έρχεται, συνοδεύεται από νέες προσδοκίες και στόχους. 

Παρά το γεγονός ότι η ανατολή του 2021 δεν συνοδεύτηκε από αλλαγή των επιδημιολογικών δεδομένων, ο δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει να εργάζεται απρόσκοπτα για μια πόλη περισσότερο λειτουργική και ανθρώπινη.

Η προκήρυξη αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για την ανάπλαση του μνημειακού άξονα της Αριστοτέλους, των πλατειών Διοικητηρίου και Ελευθερίας, των βυζαντινών τειχών της οδού Επταπυργίου και της περιοχής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, η αξιοποίηση του διατηρητέου συγκροτήματος του Ντεπό και η ανάδειξη των πρώην στάβλων της Παπάφη, μετά και την εξασφάλιση χρηματοδότησης 13 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των δράσεων που υλοποιεί η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, μέσω του τεχνικού προγράμματος. 

Επιπλέον, οι  παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο των Δικαστηρίων και του Αρχαιολογικού Μουσείου, η δημιουργία Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου στο Καπάνι και στον άξονα της Δημητρίου Γούναρη, όπως επίσης και τα έργα που θα υλοποιηθούν, σε πρώτη φάση, σε 20 γειτονιές του δήμου αντικατοπτρίζουν τη νέα αντίληψη για ανάπτυξη σε κάθε γωνιά του δήμου. 

Την ίδια ώρα, δρομολογούνται ή εκτελούνται μεγάλα έργα στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπως είναι το Μετρό, η ανάπλαση της ΔΕΘ, η Νέα Τούμπα, η ανασυγκρότηση του ΟΑΣΘ, το flyover, το Μουσείο Ολοκαυτώματος και το ειδικό χωρικό σχέδιο για το παραλιακό μέτωπο, στα οποία ο δήμος έχει ενεργό ρόλο.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η δημοτική αρχή και τη νέα χρονιά, όχι μόνο δεν τραβάει χειρόφρενο, όπως συνηθίζει να τονίζει ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας αλλά πρωταγωνιστεί και συμμετέχει σε ότι σχεδιάζεται να γίνει στην πόλη. 

Η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να πρωτοπορεί και να δημιουργεί και στην εποχή της πανδημίας, διότι η πρόοδος και η ανάπτυξη δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *