Thursday , 28 March 2024

“Η ισχύς εν τη ενώσει” για Elevate Greece και ΑΖΚ

Στην υπογραφή μνημονίου Συνεργασίας και Συναντίληψης προχώρησαν ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), καθηγητής Παναγιώτης Κετικίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της Elevate Greece A.E., Μιχάλης Δρίτσας.

Στόχος των δύο φορέων είναι η λειτουργία γραφείου υποδοχής του Elevate Greece στις εγκαταστάσεις της ΑΖΚ και η συνδιαμόρφωση δράσεων και υπηρεσιών προς ωφέλεια των startups στο οικοσύστημα της Β. Ελλάδος.

“Το όραμα της ΑΖΚ είναι η οικοδόμηση ενός ισχυρού οικοσυστήματος καινοτομίας (ScaleUp Northern Greece) που να είναι υποστηρικτικό, συνεργατικό και ευνοϊκό για τη δημιουργία νέων ιδεών και τεχνολογιών”, τόνισε ο κ. Κετικίδης.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που από σήμερα αποκτούμε έναν άξιο εκπρόσωπο μας στην Β. Ελλάδα που θα είναι η αντένα μας και θα μας συνδέει αποτελεσματικά με το τοπικό οικοσύστημα καινοτομίας και ιδιαίτερα με τα μέλη μας”, δήλωσε με την σειρά του ο κ. Δρίτσας.

Το μνημόνιο συνεργασίας επιδιώκει να υποστηρίξει τις 110 εγγεγραμμένες στο Elevate Greece startups της Β. Ελλάδος και να ενθαρρύνει την ίδρυση νέων για την ανάπτυξη και επέκταση τους σε διεθνές επίπεδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *