Thursday , 25 April 2024

Η Ιωάννα Κοσμοπούλου ορίστηκε αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Στον ορισμό δύο νέων προσώπων σε θέσεις αντιδημάρχων προχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου, στη θέση της αντιδημάρχου Παιδείας ορίστηκε η Ιωάννα Κοσμοπούλου και στη θέση του αντιδημάρχου Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Η Ιωάννα Κοσμοπούλου με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “για μένα το χωράφι της εκπαίδευσης δεν είναι κάτι άγνωστο. Αντίθετα η 25χρονη εμπειρία μου ως ακαδημαϊκής δασκάλας στο ΑΠΘ, μου το καθιστά πολύ γνώριμο και οικείο κι αισθάνομαι ότι μέσα από αυτήν τη θέση μπορώ να το «καλλιεργήσω» με συνέπεια και ευθύνη. Το έργο της Αντιδημάρχου Παιδείας δύσκολο και επίπονο. Απαιτεί εργατικότητα, όραμα και ταυτόχρονα ευαισθησία. Γιατί έχει ως επίκεντρο τα παιδιά μας, την εκπαίδευσή τους και τους χώρους μάθησης. Πιστεύω ότι και από τη νέα μου θέση ευθύνης θα δικαιώσω τον Δήμαρχο, αλλά και τους συμπολίτες μου για την επιλογή τους και θα προσφέρω ακάματα το καλύτερο δυνατό, για να δώσουμε νέα πνοή στα θέματα Παιδείας της πόλης μας”.

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανάρτησής της σημειώνει ότι “για μένα το χωράφι της εκπαίδευσης δεν είναι κάτι άγνωστο. Αντίθετα η 25χρονη εμπειρία μου ως ακαδημαϊκής δασκάλας στο ΑΠΘ, μου το καθιστά πολύ γνώριμο και οικείο κι αισθάνομαι ότι μέσα από αυτήν τη θέση μπορώ να το «καλλιεργήσω» με συνέπεια και ευθύνη. Άλλωστε «φεύγω» και από έναν χώρο, που κι αυτός είχε άμεση σχέση με την εκπαίδευση, την ΚΕΔΗΘ. Και είμαι υπερήφανη γι’ αυτό που αφήνω ως παρακαταθήκη. Καμιά φορά κι εγώ δεν πιστεύω ότι έγιναν τόσο πολλά σε τόσο λίγο διάστημα. Και φυσικά το έργο αυτό είναι μια ομαδική δουλειά, στην οποία όλο το προσωπικό της ΚΕΔΗΘ συμμετείχε ξεπερνώντας τα όρια της υπηρεσίας και τους ευχαριστώ γι’ αυτό”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *