Friday , 29 March 2024

Η “καρδιά” του ψηφιακού μετασχηματισμού χτυπά στη Θεσσαλονίκη

Του Γ. Κατσιάνη

Αφιερωμένη στον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι η εβδομάδα που ξεκίνησε για τη Θεσσαλονίκη καθώς εγκαινιάζονται δύο σημαντικά  κέντρα, παρουσία ανώτατων κυβερνητικών στελεχών.

Η αρχή γίνεται αύριο, Τρίτη 12 Οκτωβρίου με τα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της εταιρείας Pfizer από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρόκειται για ένα από τα συνολικά έξι κέντρα ψηφιακής καινοτομίας της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας στον κόσμο, το οποίο απασχολεί ήδη πάνω από 300 επιστήμονες υψηλού επιπέδου, μεταξύ των οποίων και Έλληνες επιστήμονες.

Εξάλλου, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παρών στην εκδήλωση θα δώσουν οι υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, executive vice president της Cisco και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2020 από τη Cisco σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *