Sunday , 5 May 2024

Η μεγάλη έκπληξη των εκλογών – Ποιοι είναι οι «Σπαρτιάτες» που μπαίνουν στη Βουλή

Έγιναν ευρύτερα γνωστοί λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και ήδη με 13 βουλευτές μπαίνουν στη νέα Βουλή των Ελλήνων. Οι «Σπαρτιάτες» με 4,64% μπαίνουν 12 βουλευτές στη Βουλή δεν είναι «καινούργιοι». Πρόκειται για το κόμμα του μηχανικού της πολεμικής αεροπορίας Βασίλη Στίγκα, που έχει τη στήριξη του προφυλακισμένου, Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο και ευχαρίστησε κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας του. «Να ευχαριστήσω τον Ηλία Κασιδιάρη που μας έδωσε την ώθηση γι’ αυτό το αποτέλεσμα» δήλωσε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, απευθυνόμενος στον προφυλακισμένο και καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη, χωρίς να αφήνει απορίες για το τί πρεσβεύει το κόμμα του.

Ιδρύθηκαν το 2017
Ιδρύθηκαν το 2017 από τον 59χρονο Βασίλη Στίγκα, πρώην στέλεχος της αεροπορίας στρατού ως μηχανικού ελικοπτέρων.Στον καταστατικό τους χάρτη οι Σπαρτιάτες προσδιορίζονται ιδεολογικά ως «ελληνικό εθνικιστικό πολιτικό κόμμα». Στην ιδρυτική διακήρυξή τους (το μοναδικό κείμενο που υπάρχει στην ιστοσελίδα τους) αναφέρεται ότι έχει μια τετραετία ζωής: «Στις 5/12/2017 το δίκτυο κοινωνικής δράσης και αλληλεγγύης με επικεφαλής τον Βασίλη Στίγκα κατέθεσε στον Άρειο Πάγο την ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα. Στα 4 χρόνια ύπαρξής τους οι Σπαρτιάτες και εν μέσω σκληρής και απάνθρωπης λιτότητας έχοντας βοηθήσει ηθικά και υλικά μόνο Έλληνες έκαναν το μεγάλο βήμα και έγιναν πολιτικός σχηματισμός.
Εμείς οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ εκφράζουμε σε πραγματικό και απόλυτο βαθμό την λαϊκή πατριωτική Δεξιά,το τρίπτυχο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, είμαστε θεματοφύλακες των πατροπαράδοτων αρχών και αξιών του Ελληνισμού, και τιμάμε τις παραδόσεις μας που σήμερα εκλείπουν από την δημόσια ζωή της χώρας», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Ποιοι «Σπαρτιάτες» μπαίνουν στη Βουλή
ΧΑΛΚΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ευαγγέλου
ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Βασιλείου
ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Εμμανουήλ
ΣΤΙΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αθανασίου
ΖΕΡΒΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Θεοδώρου
ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αντωνίου
ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Σωτηρίου
ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Πελοπίδος
ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Ευαγγέλου
ΚΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου
ΣΤΙΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αθανασίου
ΦΛΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ευσταθίου
*Ο Βασίλειος Στίγκας έχει επιλέξει δύο περιφέρειες στις οποίες το κόμμα έχει εκλέξει βουλευτή. Μόλις αποφασίσει ποια θα κρατήσει, θα μάθουμε τον 12ο βουλευτή των Σπαρτιατών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *