Tuesday , 19 March 2024

Η πανδημία βάζει λουκέτο στα κυλικεία των σχολείων

Του Γ. Κατσιάνη

Αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας βρίσκονται δεκάδες κυλικειάρχες δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων στο νομό Θεσσαλονίκης, λόγω της δραστικής μείωσης που έχει υποστεί το εισόδημα τους.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του σωματείου, Ουρανία Τσιρίδου, ο τζίρος έχει μειωθεί ως και 60%, τα τελευταία δύο χρόνια,λόγω της πανδημίας.

“Ουσιαστικά δυο χρόνια τώρα είμαστε καταδικασμένοι με άνοιγμα των επαγγελματικών μας χώρων ελάχιστα, με τις προμήθειες μας να χαλάνε, με καθόλου έσοδα και μόνο με συσσώρευση των χρεών μας που είναι αδύνατον να πληρώσουμε”, τονίζει, μεταξύ άλλων σε επιστολή του το σωματείο κυλικειαρχών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων στο νομό Θεσσαλονίκης “Μακεδονία”.

Εξάλλου, με επιστολή της προς τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ) ζητά να παραταθεί μέχρι και το 2022 η μείωση των μισθωμάτων κατά 40%.

“Ήδη, πολλοί συνάδελφοι μου σκέφτονται να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, λόγω της ζοφερής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί”, δήλωσε η κα Τσιρίδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *