Thursday , 18 April 2024

Η πανδημία «φρενάρει» εδώ και δύο χρόνια(!) την αντικατάσταση των παλαιών ταμειακών μηχανών

Του Γ. Κατσιάνη

Σε… ανέκδοτο έχει εξελιχθεί η χορήγηση παρατάσεων από το υπουργείο Οικονομικών για την απόσυρση  των παλαιών ταμειακών μηχανών.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης χορηγεί τρίμηνες παρατάσεις για την σταδιακή απόσυρση και αντικατάσταση περίπου 500.000 ταμειακών μηχανών, παλαιού τύπου με νέας τεχνολογίας που θα συνδέονται online με το taxisnet.

Έτσι και παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε η υποχρεωτική διαβίβαση παραστατικών στην πλατφόρμα myDATA, με νέα απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, παρατείνεται μέχρι και τις 31 Μαρτίου του 2022, η αντικατάσταση 179 τύπων ταμειακών μηχανών.

«Λόγω της ανάγκης παροχής πρόσθετου χρόνου και μετά την 31η.12.2021, για την υποβολή δήλωσης παύσης των μοντέλων Φ.Η.Μ. που έπρεπε να αποσυρθούν από τη χρήση, με βάση τις διατάξεις της υπό στοιχεία ΠΟΛ.1196/2017 (Β’ 4486) απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., προκειμένου να επιτευχθεί η πληρέστερη δυνατή ενημέρωση του υποσυστήματος taxis και να καταστεί δυνατή η οριστική διαγραφή των εν λόγω μοντέλων Φ.Η.Μ. από αυτό, δεδομένων και των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 αποφασίστηκε η παράταση έως 31.3.2022», τονίζεται στη σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι επιχειρήσεις που δεν θα αντικαταστήσουν τις ταμειακές μηχανές παλαιού τύπου, θα τιμωρούνται με πρόστιμο, ύψους 500 ευρώ για κάθε έλεγχο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *