Friday , 19 April 2024

Η πανδημία “χτύπησε” τις γαμήλιες εκδηλώσεις – Το 40% μεταφέρθηκαν από το 2020 στο 2021

Αλλάζουν ημερομηνία γάμου ή βάφτισης την τελευταία στιγμή οι μελλόνυμφοι ή οι νέοι γονείς καθώς ψάχνουν να πραγματοποιήσουν το “γλέντι’ σε ανοικτό χώρο. Όπως δήλωσε στο thesseconomy η επιχειρηματίας Στελλινα Κρατσιώτη “το πιο βασικό είναι ότι ο κόσμος που είχε κλείσει τη γαμήλια εκδήλωση σε κλειστή αίθουσα αρχίζει να αναζητά ανοικτό χώρο. Το επίσης βασικό είναι το θέμα της μουσικής που είναι και το πιο δύσκολο. Αυτοί που θα κάνουν γάμο τον Ιούνιο σκέφτονται μήπως το μεταθέσουν λόγω μουσικής πιο αργά. Άλλωστε ξέρουμε όλοι ότι ο Έλληνας χωρίς μουσική δεν κάνει γάμο” σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Κρατσιώτη.

“Είμαστε πάντα εν αναμονή αλλαγών γιατί δεν ξέρουμε τι θα προκύψει από στιγμή σε στιγμή για τον κλάδο μας. Η αλήθεια είναι ότι κατά την περίοδο του lockdown η κυβέρνση στήριξε τις επιχειρήσεις αλλά κυρίως εκείνες που έχουν μακρά φορολογική υπόσταση και όχι τις νεοσύστατες και κάποιες από τις παλιές επιχειρήσεις του χώρου μας έλαβαν αξιοσημείωτες αποζημιώσεις” επεσήμανε η κ. Κρατσιώτη.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στον συγκεκριμένο κλάδο είναι ότι το 40% των γαμήλιων εκδηλώσεων που ήταν να πραγματοποιηθούν το 2020 μεταφέρθηκαν για το 2021. “Το οικονομικό πλήγμα αυτής της ανατροπής ήταν μεγάλο όπως καταλαβαίνετε” τόνισε η κ. Κρατσιώτη και τόνισε ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα η δουλειά να πάει πίσω. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά “αν δεν έχεις δεύτερη πηγή εισοδήματος, οικονομικά τα βγάζεις πολύ δύσκολα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *