Friday , 19 April 2024

Η ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ: “Η χρηματοδότηση των Δημητρίων να δοθεί στους εργαζομένους της Τέχνης”.

Τα προβλήματα των καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης και τα αιτήματά τους στηρίζει η δημοτική παράταξη Η ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ και προτείνει τρόπους υποστήριξης του καλλιτεχνικού κλάδου.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η καραντίνα και το «μένουμε σπίτι» έθεσε όλους τους καλλιτέχνες από όλες τις μορφές τέχνης σε υποχρεωτική ανεργία. Τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, οι μουσικές σκηνές, τα μαγαζιά με ζωντανή μουσική, οι γκαλερί, οι εκθέσεις φωτογραφίας είναι τα πρώτα που έκλεισαν, αλλά και τα τελευταία που θα ανοίξουν. Παραστάσεις και φεστιβάλ ακυρώθηκαν ήδη από αρχές Μαρτίου και δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε το καλοκαίρι.

Όπως επισημαίνει “θεωρούμε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης οφείλει να συμβάλει στις τρέχουσες συνθήκες. Χωρίς να υποκαθιστά το κράτος στην επιδοματική πολιτική, πρέπει να ανακατευθύνει τους δικούς του πόρους στις νέες ανάγκες. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης χρηματοδοτεί κάθε σεζόν τα Δημήτρια (με 440.000 ευρώ), το Φεστιβάλ Δάσους και πολλές ακόμα εκδηλώσεις. Φέτος, είναι πιθανό ότι μεγάλες παραγωγές μουσικές ή θεατρικές με ευρύ κοινό μάλλον δεν θα επιτραπούν, αλλά και να επιτραπούν, η προτεραιότητα τώρα είναι άλλη. Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν πολλές μικρές παραγωγές από παραγωγούς της πόλης, στη λογική της αποζημίωσης ανά ημέρα εργασίας για την προετοιμασία και την πραγματοποίησή τους”.

Η ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ τονίζει ότι αυτή η πρόταση θα ήταν μεγάλη ανακούφιση για τους εργαζόμενους της Τέχνης αλλά και μια ανάσα για τον πολιτισμό και το κοινό στην πόλη.”Την καταθέτουμε λοιπόν άμεσα, τόσο στους συλλόγους των ανθρώπων του πολιτισμού, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο” σημειώνει.

Στο πλαίσιο αυτό στηρίζει τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών σήμερα στις 12:00 στο Λευκό Πύργο και στις 19:00 στο ΚΘΒΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *