Thursday , 25 April 2024

Η πρωτοβουλία Καράογλου για την κυκλοφοριακή αγωγή, οι προτάσεις των δημάρχων και η πλατεία Αριστοτέλους

Του Γ. Κατσιάνη

37 εκπρόσωποι φορέων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου για να συζητήσουν για την κυκλοφοριακή αγωγή.

Η συγκρότηση ομάδων εργασίας που θα αναλάβουν πρωτοβουλίες κυρίως σε σχολεία ώστε η Θεσσαλονίκη την εβδομάδα της αστικής κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου) “να είναι η πρώτη περιοχή σε δράσεις για την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων” αποτελεί τον στόχο που έχει θέσει ο κ. Καράογλου.

Η αξιοποίηση των πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής, αποτέλεσε κοινή συνισταμένη των προτάσεων που κατέθεσαν ο πρόεδρος της περιφερειακής ένωσης δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, με τον τελευταίο μάλιστα να εισηγείται την διεξαγωγή των σχολικών εκδρομών σε αυτά τα θεματικά πάρκα.

Ακόμα πιό καινοτόμα ήταν η πρόταση του περιφερειακού διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρου Κόπτση για την δημιουργία ενός ημερήσιου project, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους, με την συμμετοχή χιλιάδων μαθητών.

“Η χώρα μας παραμένει στις τελευταίες θέσεις της Ε.Ε., με 63 νεκρούς ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους”, σημείωσε ο πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου εκπαιδευτών οδήγησης, Άρης Ζωγράφος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *