Tuesday , 19 March 2024

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να βγει από το ΝΑΤΟ»

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι ότι η Άγκυρα εξετάζει το ενδεχόμενο να φύγει από το ΝΑΤΟ!

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Ζιρινόφσκι ισχυρίστηκε πως ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, του είχε εκμυστηρευθεί πως ήταν έτοιμος να βγάλει τη χώρα του από το ΝΑΤΟ.

«Δύο φορές που συναντήθηκα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μου είπε προσωπικά ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να βγει από το ΝΑΤΟ. Αυτό θα ήταν ένα φοβερό πλήγμα για το ΝΑΤΟ καθώς η Τουρκία προστατεύει τη νότια πλευρά του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Ρώσος πολιτικός.

Έτοιμη για να επιβάλει κυρώσεις η Ουάσιγκτον

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έχει συγκαλέσει για την Τρίτη 23 Ιουλίου συνεδρίαση με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές προκειμένου να εξεταστεί το θέμα των κυρώσεων κατά της Άγκυρας για την προμήθεια των ρωσικών πυραύλων S-400.

Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε χθες τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάϊκλ Πομπέο με τον Τούρκο ομόλογο του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπου ο επικεφαλής του Στέητ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την «απογοήτευση» της Ουάσιγκτον για την απόκτηση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *