Saturday , 20 April 2024

Η Covid -19 Response Greece «εξοπλίζει» τους γιατρούς της χώρας με ασπίδες προσώπου

Με χιλιάδες προστατευτικές ασπίδες προσώπου εφοδιάζει όσους δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού η νέα εθελοντική δράση COVID-19 Response Greece. Η ομάδα συστάθηκε από επιστήμονες και startupers της Θεσσαλονίκης με στόχο το σχεδιασμό πρακτικών και άμεσα εφαρμόσιμων λύσεων για την αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων που προκύπτουν από την πανδημία.


Μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα από το ξεκίνημα της δράσης, εθελοντές της COVID-19 Response Greece κατάφεραν να βρουν σχεδιαστικές λύσεις και παραγωγικά μέσα για να κατασκευαστεί μαζικά, σε ποσότητες πολλών χιλιάδων τεμαχίων ανά ημέρα, ένα υποκατάστατο προστατευτικής ασπίδας προσώπου για την προστασία των εργαζομένων που αγωνίζονται στα νοσοκομεία της χώρας.

Η πρώτη παρτίδα 5.000 ασπίδων μαζικής παραγωγής κατασκευάστηκε με δαπάνη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προκειμένου να διανεμηθούν στα μέλη του. Η κατασκευή τους έγινε βάσει των ανοιχτών και δωρεάν σχεδίων που δημιούργησαν οι εθελοντές της δράσης COVID-19 Response Greece, από βιομηχανία υλικών συσκευασίας τροφίμων στην
περιοχή της Πέλλας.

Tις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί παραγωγή ασπίδων σε μικρή κλίμακα, οι οποιες διατέθηκαν δωρεάν από τους εθελοντές στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς και το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο. Οι πρώτες 3.000 ασπίδες μαζικής παραγωγής παραδόθηκαν στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης στις 28 Μαρτίου. Σήμερα, παραδίδονται οι υπόλοιπες ασπίδες του Ιατρικού Συλλόγου. Παράλληλα αρχίζει και η δωρεάν αποστολή 2.000 επιπλέον ασπίδων προστασίας σε νοσοκομεία και Ιατρικούς Συλλόγους όλης της Ελλάδας, μετά από τα σχετικά αιτήματα που δέχθηκε η εθελοντική ομάδα.

Η δαπάνη για την παραγωγή των ασπίδων αυτών καλύφθηκε
από εταιρείες της Θεσσαλονίκης που ήδη υποστηρίζουν την δράση της COVID-19 Response Greece.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *