Friday , 29 March 2024

Η Pfizer δίνει τη δυνατότητα συνεργασίας σε ελληνικές startups

Του Γ.Κατσιάνη

Την ευκαιρία της συνεργασίας σε ελληνικές startups που διαθέτουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις πρωτοποριακής τεχνολογίας, στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ζωής των ασθενών, δίνει η Pfizer.

Ειδικότερα, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει το Start4Health( https://centerfordigitalinnovation.pfizer.com/start4health), ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης (accelerator) που εστιάζει στην υγεία.

Οι startup που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καλούνται να προτείνουν λύσεις στους τομείς της ψηφιακής υγείας, της βιοπληροφορικής, της επιχειρηματικής ευφυίας και της πράσινης καινοτομίας και να εξυπηρετούν οποιοδήποτε στάδιο της φαρμακευτικής διεργασίας, από την ανακάλυψη φαρμάκων μέχρι την παραγωγή και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Οι δύο καλύτερες προτάσεις θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα, αξίας 25.000 ευρώ και 10.000 ευρώ για την πρώτη και δεύτερη νικήτρια ομάδα, αντίστοιχα ενώ οι συμμετέχοντες μπορούν να διεκδικήσουν και μελλοντική συνεργασία με την Pfizer.

Ήδη, η e-Nios (e-NIOSApplicationsΙΚΕ), η εταιρεία που έλαβε το πρώτο βραβείο του περσινού Start4Health, έχει ξεκινήσει μία φιλόδοξη συνεργασία με το CDI, που έχει ως στόχο να απαντήσει στην κορυφαία πρόκληση της εξατομίκευσης των θεραπειών για ένα μεγάλο φάσμα ασθενειών.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο: https://centerfordigitalinnovation.pfizer.com/start4health.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *