Saturday , 11 May 2024

Θάσος: «Θετικός ο πρώτος απολογισμός της φετινής τουριστικής περιόδου για το νησί»

Τη Θάσο, το καταπράσινο νησί του Βορείου Αιγαίου με τις μαγευτικές παραλίες φαίνεται πως επέλεξαν φέτος για να κάνουν τις διακοπές τους Έλληνες, Σέρβοι, Τούρκοι και άλλοι Βαλκάνιοι τουρίστες. Γεγονός που απεικονίζεται στη διαμονή των ξενοδοχείων του νησιού αφού όπως τονίζει στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου Πάρης Παρασχούδης «το πρόσημο είναι θετικό. Μάλιστα όσον αφορά τον Ιούλιο που έχουμε δεδομένα είδαμε ότι όπως και πέρσι είναι αυξημένος αρκετά ακόμη και σε σχέση με το 2019 περίπου 15%. Και βλέπω ότι ο Ιούλιος φέτος είναι αυξημένος σε σχέση με πέρσι άλλο ένα 10%».

«Οι προβλέψεις μας έχουν εκπληρωθεί»
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Καβάλας και εκπρόσωπος των Ξενοδόχων της Βόρειας Ελλάδας Αντώνης Μιτζάλης ο οποίος επεσήμανε στο thesseconomy.gr ότι «οι προβλέψεις που είχαμε κάνει την άνοιξη έχουν εκπληρωθεί. Είναι μια πολλή καλή χρονιά για το νησί. Οι πληρότητες είναι υψηλές και συνεχίζουν να είναι μέχρι το τέλος του Αυγούστου αλλά και μέσα στον Σεπτέμβριο. Η Θάσος παραδοσιακά έχει Έλληνες επισκέπτες τις τρεις εβδομάδες του Αυγούστου και στα τέλη του Ιουλίου. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολλή αγαπητή και σε Βαλκανικούς λαούς και υπάρχει αυτή η συνύπαρξη. Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι κινείται η αγορά του νησιού, η εστίαση, όλα τα καταστήματα που σχετίζονται με τον τουρισμό, και γενικά όλες οι τουριστικές δραστηριότητες έχουν πολλή υψηλή κίνηση», υπογραμμίζει ο κ. Μιτζάλης.

Ιούλιος- Αύγουστος
Αναφερόμενος ό πρόεδος Ξενοδόχων Θάσου κ. Παρασχούδης στην τουριστική κίνηση Ιουλίου – Αυγούστου αναφέρει «βλέπουμε ένα πολύ δυνατό Ιούλιο και παρόλο που παλιότερα υπολειπόταν σημαντικά του Αυγούστου βλέπουμε ότι σχεδόν τον φτάνει. Αν το πάρουμε μάλιστα και σαν δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος έχουμε μεγάλη αύξηση σε σχέση με το 2019. Ουσιαστικά αυτούς τους μήνες έχουμε περισσότερο κόσμο ενώ Ιούνιο και Σεπτέμβριο έχουμε μια στασιμότητα. Τα ξενοδοχεία επειδή συνεργάζονται με το αεροδρόμιο -με ευρωπαϊκό τουρισμό- θα δουλέψουν μέχρι τέλη Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, αλλά οι υπόλοιπες μονάδες που βασιζονται στον οδικό τουρισμό δεν θα δουλέψουν είτε γιατί δεν μπορούν είτε γιατί δεν θέλουν».

350.000-400.000 τουρίστες
Όπως προκύπτει από την καταγραφή των επισκεπτών, το νησί φαίνεται ότι προτιμούν τα τελευταία χρόνια κυρίως τουρίστες από διάφορες γειτονικές χώρες. «Στη Θάσο έρχονται περίπου 350.000-400.000 κόσμος σε μια κανονική σεζόν. Η Θάσος έχει περίπου 70.000-80.000 κατοίκους εκτός από τους εργαζομένους και τους μόνιμους που είναι άλλοι 30.000. Οι επισκέπτες του νησιού μας είναι κυρίως Ρουμάνοι μέχρι τώρα. Φέτος βλέπουμε ότι έχουμε και πολλούς άλλους Βαλκάνιους. Έχουμε πολλούς περισσότερους Σέρβους σε σχέση με πέρυσι, έχουμε τους Τούρκους που ξαναήρθανε, έχουμε τουρίστες από Ουγγαρία και πέραν των Βαλκανίων, έχουμε μεγαλύτερη ποικιλία εθνικοτήτων. Με τους τουρίστες το καλοκαίρι φτάνουμε τα 80.000 περίπου άτομα ημερησίως στο νησί. Είναι ένας αριθμός επισκεπτών που μας ικανοποιεί απόλυτα. Καταφέραμε να διατηρήσουμε τις τιμές μας στα καταλύματα και στο φαγητό, παρά τις ραγδαίες αυξήσεις κυρίως στην ενέργεια, αλλά και στις προμήθειες. Το νησί δίνει την ευκαιρία να το επισκεφθούν όσοι το επιθυμούν, για αυτό και οι τουρίστες μας είναι από όλες τις εισοδηματικές τάξεις και επιλέγουν με βάση τη σχέση ποιότητας και τιμής, «value for money», από ξενοδοχειακά καταλύματα, μέχρι ιδιωτικά δωμάτια για να κάνουν πολυήμερες ή λιγοήμερες ονειρεμένες διακοπές. Πιστεύω ότι είναι ένας προορισμός από το πόσα χρήματα μπορεί να διαθέσει ο επισκέπτης. Υπάρχει μεγάλη γκάμα τιμών στη διαμονή. Ξεκινάει από 50 ευρώ και μπορεί να φτάνει τις 2.000 ευρώ την ημέρα. Είναι μεγάλο το εύρος», υπογραμμίζει ο κ. Παρασχούδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *